Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Soylu’ya Peker vesile oldu: AK Parti’de öne çıkan yanıyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, kamuoyunda veya kamuoyu yoklamalarında popülerlik ve beğeni anlamında öne çıkan bazı AKP’li figürlerin, zaman içinde çeşitli sebeplerle gözden düştüklerine ya da geri plana çekilmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

“AK Parti’de önce çıkan Erdoğan’ın popülaritesine yaklaşan isimlerin birer birer yanıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ‘Yüzde 49,5 oy almış Başbakanken harcadı beni’ derken aslında bu gerçeği de söylemiş oluyor. Erdoğan, 2014’te Abdullah Gül’ün yeniden öne çıkmasını önlemek için Davutoğlu’nu, 2016’de Davutoğlu’nun -özellikle Avrupa Birliği ile göç anlaşması ardından- öne çıkmasını önlemek için Binali Yıldırım’ı kullanmış, Yıldırım’ı TBMM Başkanlığından hayli riskli İstanbul Belediye Başkan adaylığına sürerek geri plana itmişti.

Bu süreçte bürokrasi deneyimi olanlar öne çıkmamayı tercih ediyor. Örneğin -Mısır ile barışmanın mimarı olduğu halde- MİT Başkanı Hakan Fidan’ı ortalarda görüyor musunuz son zamanlarda? Fotoğraflarda dahi kenarda durmaya gayret ediyor. Bürokrasi deneyimine sahip bir başka isim Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan. Sessizliğini bir defa muhalefetin ‘128 milyar dolar nerede?’ kampanyası nedeniyle Bakanlığını savunma için bozdu, pişman ettiler; o da yeniden sessizliğe gömüldü” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.