Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (8): Fenerbahçe

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Fenerbahçe taraftarı Ezgi Demir, ligi üçüncü sırada bitiren sarı-lacivertlilerin 2020-21 sezonu performansını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Fenerbahçe için sezon nasıl geçti?

Fenerbahçe sezona şampiyonluk hedefiyle iyi bir başlangıç yapmıştı. Yeni bir teknik direktör ve yaptığı transferlerle uzun zamandır alamadıkları kupayı bu defa taraftarıyla buluşturmak istiyordu. Maalesef üst üste aldığı kötü sonuçlar, galibiyet alışkanlığını yitirmiş olan Fenerbahçe’ye iyi gelmedi ve yakaladığı kısa süreli ritmi bozdu. Art arda beş hafta kendi evinde galibiyet görememek ve senelerdir üstün olunan derbilerden çıkan kötü sonuçlar üstüne tuz biber olurken Erol Bulut’un da sonunu hazırlamış oldu. Daha sonra tecrübesiz bir isim olan Emre Belözoğlu’nun takıma kattığı enerjiyle takımda bir kıpırdanma başladı. Ne yazık ki bu hayat öpücüğü Fenerbahçe’yi kurtarmaya yetmedi. Genel hatlarıyla sezona baktığımızda, taraftarın arkasına yaslanarak izlediği hiçbir maç olmadığını da hesaba katarsak “yorucu ve yıpratıcıydı” demek yanlış olmaz. Sivasspor maçında alınacak üç puan bu sezonu çok farklı hatırlamamızı sağlayabilirdi ama Fenerbahçe’nin galibiyeti bırakın mücadele etmekten uzak, isteksiz tavrı taraftarıyla iyice arasını açtı. Ancak taraftar şunu çok iyi biliyor ki Fenerbahçe’ye kızılır, Fenerbahçe’ye küsülür ama asla sırt çevrilmez.

Fenerbahçe’nin sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Tartışmasız böyle bir soruda ilk akla gelen isimlerden biri Attila Szalai olacaktır. Genç oyuncu uzun zamandır savunma hattında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe’ye ilaç gibi geldi. Ozan Tufan ise sorumluluk almasıyla birlikte takıma olan asist ve gol katkısıyla birçok yerde Fenerbahçe’nin sahadan puanla ayrılmasını sağladı. Altay Bayındır kendisine olan güveni her maçta artırırken Dimitris Pelkas’ın bireysel yetenekleri, takıma kattığı enerji çok değerliydi. 32 maçta yedi gol, sekiz asistlik performansıyla taraftarını sevindirdi. İkinci yarı gelen ve sakatlıktan çıkan İrfan Can Kahveci de oynadığı futbol ve yaptığı asistlerle hem takıma puanlar getirdi hem de gelecek sezonlar için ümit verdi. Enner Valencia ise 12 gol ve beş asistle hücum hattındaki en iyi futbolcu olarak dikkat çekti. Öte yandan José Sosa sezonun başından itibaren kendisinden bekleneni veremedi. Yaptığı pas hataları ve kaybettiği toplar Fenerbahçe’nin hatalı goller yemesine neden oldu. Bunun haricinde Fenerbahçe santrforları birçok maçta üstüne düşen görevi yerine getiremedi. Serdar Aziz, Tisserand ve Lemos’un yaptırdığı toplam altı penaltı takımı zora sokarken istikrarsız performansları defans hattında sıkıntılara yol açtı.

Erol Bulut’tan sonra göreve gelen Emre Belözoğlu’nun performansından memnun musunuz?

Emre Belözoğlu geldiğinde herkes takımın havlu attığını ve önümüzdeki sezona kadar idareten getirildiğini ve özellikle bu kadar tecrübesiz birinin herhangi bir katkı sağlayamayacağını düşündü. Genç teknik direktör, Fenerbahçe’nin bir ferdi olmanın ve Fenerbahçe’yi iyi tanımanın avantajını sonuna kadar kullandı. Hırsıyla tanıdığımız Emre Belözoğlu takıma istek ve azmi getirdi, Fenerbahçe’yi yarışta tutmasını bildi. Son oynanan Ankaragücü maçında ise hatalı oyun planıyla başlamasına rağmen birçok hocanın yapamayacağı bir şeyi yaptı, hatasını kabul ederek kötü oyuna “dur” dedi ve belki de bu hamlesi sayesinde Fenerbahçe üç puanı aldı. Sivas maçı ise kazanılması durumunda Fenerbahçe’ye şampiyonluğu götürecek maçtı. Ancak evinde oynamasına rağmen ilk 45 dakika sahaya hapsolan bir Fenerbahçe izledik. Devre arasından hemen sonra yenen ikinci gol ile iyice dağılan takım kendini toparlayamadı. Emre Belözoğlu’nun getirdiği hırs, Sivasspor maçında Fenerbahçeli oyunculara uğramamıştı. Hataları elbette vardır ancak tecrübesizliğine rağmen Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışında tutmayı bilen ve takıma umut aşılayan Emre Belözoğlu için ‘’elinden geleni yaptı’’ demek mümkün.

Takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Santrfor bölgesi. Kötü bir futbol oynadığınız zamanlarda bile kendi yeteneklerini konuşturacak, golü arayacak ve yaratacak bir santrfor ister her takım. Fenerbahçe’nin santrforları en iyi futbolun oynandığı günde bile basit goller kaçırdı, doğru pozisyon alamadı. Fenerbahçe bu sezon bunun sıkıntısını çok çekti. Ayrıca stoper hatalarından da birçok gol yiyen Fenerbahçe, Szalai’nin yanına kesinlikle yeni bir stoper almalı.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisi?

Her maç birbirinden heyecanlı ve zorluydu tabii ama Ankaragücü maçındaki üç puan bambaşkaydı. Maçın son dakikalarında herkes umudunu kesmişken gelen bu gol bize uzun zamandır görmediğimiz Fenerbahçe’yi hatırlattı, kazanmasını bilen Fenerbahçe’yi. Gol sonrası yaşanan sevincin ardından gelen futbolcuların gözyaşları, futbolun tutkusunu ve hırsını hissettirdi bize. Fenerbahçeli taraftarlar bunu çok özlemişti çünkü herkes, yenilse bile ortaya koyduğu mücadele ile göz dolduran, son düdük çalınana kadar pes etmeyen bir takım görmek istiyor. Umarım bizi bundan daha fazla mahrum bırakmazlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.