Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail – Filistin çatışması: İsrailli yetkililer, 20 Mayıs’ta iki taraf arasında bir ateşkes ilan edilebileceğini öne sürdü

İsrail ile Filistin arasında son yılların en şiddetli çatışmalarından biri yaşanıyor. İsrail’in Gazze Şeridi’nde 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği hava ve kara saldırıları sonucunda bilanço giderek ağırlaşıyor. Çatışmalarda bugüne kadar en az 219 Filistinli ve 12 İsrailli hayatını kaybetti. İsrailli yetkililer, bu hafta perşembe günü (20 Mayıs) iki taraf arasında bir ateşkes ilan edilebileceğini öne sürerken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes istemediklerini söyledi.

18 Mayıs Salı günü Haaretz gazetesine konuşan İsrailli üst düzey bir yetkili, “şaşırtıcı bir gelişme olmadığı takdirde” perşembe günü (20 Mayıs ) iki taraf arasında bir ateşkes ilan edilebileceğini öne sürdü.

Buna karşılık, aynı gün açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının durmayacağını belirterek, “Etrafımızdaki bütün düşmanlarımız bize karşı yapılan agresyonun bedelini ödeyecekler ve bundan ders alacaklar” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği hava saldırılarında en az 61’i çocuk 219 Filistinli hayatını kaybederken Gazze’den İsrail’e atılan roket atışları sonucunda da 12 İsrailli yaşamını yitirdi.

İsrail’in Gazze’deki hava saldırıları 10. gününe girerken İsrail ordusu, 17 hastaneye zarar verip şehirdeki tek koronavirüs test laboratuvarını yok etti. Öte yandan bölgede en az 800 bin kişiye su ulaştıran su borularının saldırılar sonucunda parçalandığı ve şehrin kanalizasyon sisteminin büyük hasar gördüğü belirtildi. Okullarının da zarar görmesiyle yaklaşık 600 bin Filistinli çocuk okulsuz kaldı. 72 bin Filistinli de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.