Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir öğretmen, silahla üç kişiyi yaralayan 12 yaşındaki öğrenciye sarılarak saldırıyı durdurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Idaho eyaletindeki bir ortaokulda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi, 6 Mayıs’ta okula sırt çantasında getirdiği tabancayla etrafa ateş açarak iki öğrenciyi ve okul müdürünü yaraladı. 12 yaşındaki kız çocuğu, okuldaki bir matematik öğretmeninin ona sarılmasıyla sakinleşti ve daha sonra polise teslim edildi.

Idaho’daki Rigby Ortaokulu’nda 6. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki bir kız öğrenci, okula gelirken yanında getirdiği silahla etrafına ateş açtı. 6 Mayıs’ta meydana gelen olayda iki öğrenci ve okul müdürü vurularak yaralandı. Yaralılar, birkaç gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Rigby Ortaokulu’nda matematik öğretmeni olan Krista Gneiting, koridorda yankılanan ilk silah sesini duyduğunda, öğrencileriyle birlikte final sınavlarına yönelik hazırlık çalışmaları yapıyordu. Gneiting, sesleri duyduğunda sınıf kapısını açarak koridora baktığını ve bir kişinin yerde yattığını görünce kapıyı kapattığını, ardından iki el silah sesi daha duyduğunu anlattı.  

Rigby Ortaokulu’nda matematik öğretmeni olan Krista Gneiting

Gneiting yaşananları anlatırken “Öğrencilerime, ‘Ayrılacağız, lise binasına doğru koşacağız. Çok koşacaksınız ve geriye bakmayacaksınız’ dedim. Sonra hep birlikte koşmaya başladık” dedi.   

Gneiting, etrafa ateş açan saldırganın küçük bir kız olduğunu gördüğünde, bu duruma anlam vermekte zorlandığını belirterek şöyle konuştu:

“O, küçük bir kızdı ve beynim bunu kavramakta o an zorlandı. Sadece o silahı gördüğümde, silahı almam gerektiğini biliyordum. Elinden silahı yavaşça çektim ve bana izin verdi. Silahı aldıktan sonra, onu kucakladım çünkü düşündüm ki bu küçük kızın, bir yerde kriz geçirdiğini ve insanları incittiğini fark etmeyen bir annesi var.” 

Ardından kız öğrenciye sarılarak onu teselli etmeye başladığını söyleyen Gneiting, öğrenciyi sakinleştirmeyi başardığını anlattı:

“Bir süre sonra kız benimle konuşmaya başladı. O zaman ne kadar mutsuz olduğunu anladım. Sadece ona sarılmaya devam ettim ve bunu birlikte atlatacağımızı bilmesini sağlamaya çalıştım. Orada olmamın, ona yardımcı olduğuna inanıyorum çünkü sakinleşti.”

Okula polis geldiğinde ise Gneiting, kız çocuğuna polisin kendisine kelepçe takacağını söylediğini ve onun da hiçbir şey söylemeden ellerini uzattığını söyledi.

Öğretmen Gneiting, “kızın hayatına daha yeni başladığını ve herkesin hatalar yapabileceğini” belirterek insanların onu affedebileceğini ve ihtiyacı olan desteği almasına yardım edebileceğini umduğunu anlattı.

Idaho eyaletinde çocuk mahkemeleri şu an koronavirüs önlemleri dolayısıyla kapalı olduğu için 12 yaşındaki saldırganın davası görülmedi. Henüz suçu kesinleşmeyen çocuğun ismi bu yüzden henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.