Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tauktae fırtınası Hindistan’ı vurmaya devam ediyor: En az 91 ölü

Hindistan’ı etkisi altına alan Tauktae fırtınasının sonuçları ağırlaşıyor. Ölü sayısının 91’e ulaştığı ülkede ordu kayıpları ararken bir yandan da kontrolden çıkan koronavirüs salgınına karşı mücadele verilmeye çalışılıyor.

Umman Denizi’nden gelerek Hindistan’ın batı kıyılarını etkileyen Tauktae fırtınasından dolayı hayatını kaybedenleri sayısı 90’ı geçti. 

Fırtınadan en çok etkilenen eyalet olan Gujarat’ın yetkilileri, yaptıkları açıklamada eyaletteki ölü sayısının 45’e ulaştığını bildirdi. Yetkililer, ilerleyen günlerde ölü sayısının artmasından endişeli. Gujarat’taki yerel bir gazetenin haberine göre ise en az 16 bin ev fırtınadan dolayı zarar gördü, binlerce ağaç ve elektrik direği saatte 210 kilometre hıza ulaşan rüzgardan dolayı devrildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, felaketten en çok etkilenen bölgelere bizzat bir ziyaret gerçekleştirdi. Gujarat’ın en büyük şehirlerinden Ahmedabad’da yetkililerle görüşen Modi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümet, fırtınadan etkilenen bütün eyaletlerle beraber çalışıyor” dedi.

Hindistan’ın batı yakasındaki şehirleri fırtınadan etkilenen tek yer değil. Hindistan kıyıları açıklarında bir petrol platformunda çalışan kayıp 49 çalışandan 26’sına helikopterler yardımıyla ulaşılırken geri kalan işçilerin aranmasına devam ediliyor. Başka bir doğalgaz platformunda çalışan 35 işçi de ordu tarafından kurtarıldı.

Uzmanlara göre Umman Denizi bölgesinde oluşan güçlü fırtınaların sayısının artması iklim krizinin etkilerinden biri.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.