Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Joe Biden, Asyalılar’a yönelik nefret suçları ile mücadele için hazırlanan yasayı imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgını ile beraber artan Asya kökenli Amerikalılar’a yönelik nefret suçunun önlenmesine yönelik yasayı onayladı. Söz konusu yasa ile Asya kökenli Amerikalılar’a yönelik nefret suçları daha kolay rapor edilebilecek. ABD’de koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana Asya kökenli vatandaşlara düzenlenen saldırılardaki artış dikkat çekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, özellikle koronavirüs salgını ile artan Asya kökenli Amerikalılar’a yönelik nefret suçunun önlenmesine yönelik “COVID-19 Nefret Suçları Kanunu” adı verilen yasayı imzaladı

Biden, dün (20 Mayıs) Beyaz Saray’da düzenlenen imza töreninde, “Sessizlik suç ortaklığıdır ve biz suç ortağı olamayız. Harekete geçmeliyiz. İşte sizlerin yaptığı tam olarak da bu. Size ne kadar teşekkür etsem az. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.  

Nefret suçlarını bir zehir olarak nitelendiren Biden, “Birçok Asya kökenli Amerikalı bu yıl güvenliklerinden korkarak uyandı” diye konuştu.

Nisan ayında ABD Senatosu’ndan 1’e karşı 94 oy ile kabul edilen yasa tasarısı, 18 Mayıs Salı günü de Temsilciler Meclisi’nde 62 oya karşı 364 oy ile kabul edilmişti. 

Söz konusu yasa ile Asya kökenli Amerikalılar’a yönelik nefret suçları daha kolay rapor edilebilecek ve Adalet Bakanlığı bu yönde yapacağı incelemeleri detaylandıracak. 

ABD’de koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana Asya kökenli vatandaşlara düzenlenen saldırılardaki artış dikkat çekiyor. Kaliforniya Eyalet Üniversitesi bünyesindeki Nefret ve Aşırılık Çalışmaları Merkezi’nin araştırmasına göre, geçen yıl ABD’nin en büyük 16 kentinde Asyalılar’ı ve Asya kökenli Amerikalılar’ı hedef alan saldırıların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 120 oranında yükseldi.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.