Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 11 yaşındaki Alyssa Bonal, kendisini kaçırmaya çalışan kişinin koluna mavi balçık sürerek yakalanmasını sağladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde 11 yaşındaki Alyssa Bonal’i kaçırmak isteyen saldırganın kimliği, küçük kızın saldırganın koluna sürdüğü mavi slime (balçık) sayesinde teşhis edildi. Alyssa, kendisini kaçırmak isteyen kişinin koluna mavi balçık sürme fikrinin aklına, dünyaca ünlü Law & Order (Kanun ve Düzen) dizisinden gördükleri sayesinde geldiğini söyledi.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Pensacola bölgesinde salı günü (18 Mayıs) 11 yaşındaki Alyssa Bonal’i kaçırmaya teşebbüs eden şahsın kimliği, küçük kızın zanlının koluna sürdüğü mavi slime (balçık) sayesinde tespit edildi. The Guardian’da yer alan habere göre, 11 yaşındaki Alyssa Bonal’in okul otobüsünü beklediği sırada kendisini kaçırmak isteyen kişinin koluna dünyaca ünlü polisiye dizi Law & Order’dan (Kanun ve Düzen) öğrendiği bilgiler ışığında mavi balçık sürdüğü ve böylelikle şahsın kimliğinin tespit edildiği belirtildi. 

Alyssa, NBC’nin Today programına verdiği röportajda, balçık sürme fikrinin en sevdiği dizi olan Law & Order’dan aklına geldiğini belirterek, “Balçığı kolunun üst ve alt tarafına sürebildim. Polisler onu yakalarsa bu iyi bir kanıt olabilir diye düşündüm” dedi.

Alyssa’nın kendisini kaçırmak isteyen şahsın koluna sürdüğü mavi balçığın işe yaradığını belirten Escambia Polis Şefi Chip Simmons, balçığın izini sürdüklerini ve saldırgan Jared Paul Stanga‘yı salı günü geç saatlerde yakaladıklarını açıkladı.

Escambia polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 30 yaşındaki Stanga’nın kaçırma, darp ve saldırı girişimi suçlamalarıyla hapis cezası aldığı belirtildi.

Law & Order’ın başrol oyuncularından Mariska Hargitay, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada Alyssa’yı överek, “Alyssa sen cesur, güçlü ve akıllı bir genç kadınsın. Dizi ekibinin suçla mücadele ekipmanlarına balçığı da eklemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Kaçırılma teşebbüsünden önce de aynı kişinin kendisini rahatsız ettiğini annesine ve öğretmenine söylediğini aktaran Alyssa Bonal, “İki hafta önce beyaz bir minibüsteki bir adam otobüs durağında benimle İspanyolca konuştu ve beni rahatsız etti” diye konuştu.  

Alyssa Bonal’in annesi Amber Bonal ise olay gününe ilişkin yaptığı açıklamada, “Normalde her sabah Alysaa’yı okula ben götürürüm. Ancak o gün 18 aylık küçük kızımla ilgilenmem gerekti. Alyssa gittikten birkaç dakika sonra ben de onun yanına gidecektim ancak o arada eve koşarak geri döndü ve olayı anlattı. Alyssa güçlü bir kız ve okulda çok başarılı. Eğer saldırgan onu minibüse bindirmeyi başarsaydı onu sonsuza kadar kaybedebilirdim” dedi. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.