Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metropoll Araştırma duyurdu: Olası cumhurbaşkanlığı seçiminde İmamoğlu yüzde 50, Erdoğan yüzde 39

Metropoll araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Metropoll’ün olası bir cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

Araştırmaya göre olası bir cumhurbaşkanlığı seçimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşirse, İmamoğlu yüzde 49,7 oy alırken Erdoğan yüzde 38,8 oy alıyor. Aynı seçim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Erdoğan arasında geçtiği takdirde, Erdoğan yüzde 37,5 oy alırken Yavaş yüzde 49,4 oy alarak Erdoğan’a yüzde 10’dan fazla fark atıyor. Erdoğan ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında geçecek bir seçim senaryosunda ise Akşener yüzde 42,5, Erdoğan yüzde 38,5 oy alıyor.

Araştırmada yer verilen dört senaryodan yalnızca birinde Erdoğan rakibine karşı daha fazla oy alabiliyor. Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçeceği varsayılan seçim senaryosunda, Erdoğan oyların yüzde 42,5’ini alırken Kılıçdaroğlu yüzde 39,7’de kalıyor.

Özer Sencar’ın paylaştığı anket sonuçları şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna cevap olarak:

Erdoğan 38,8 – İmamoğlu 49,7

Erdoğan 37,5 – Yavaş 49,4

Erdoğan 38,5 – Akşener 42,5

Erdoğan 42,5 – Kılıçdaroğlu 39,7

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.