Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (11): Gençlerbirliği ve Fatih Karagümrük

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Gençlerbirliği taraftarı Berke Aydın lige veda eden Ankara temsilcisinin, Fatih Karagümrük taraftarı Ali Can Ak ise sezonu sekizinci sırada tamamlayan takımının 2020-21 sezonu performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Gençlerbirliği için sezon nasıl geçti?

Sezon başından beri başlayan olumsuzluklar, bütün sezona etki etti. Sezon boyunca kulübümüz hep kaos haberleriyle ve olumsuzluklarla anıldı. Doğal olarak huzur ortamının olmadığı yerde başarı gelmedi. Sezon sonu küme düştük. Başkan Murat Cavcav ve yönetimi her konuda başarısız oldu.

Gençlerbirliği’nin sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Büyük paralar verilerek transfer edilen ancak sahada göremediğimiz futbolcuların hepsi bizim için kötü. Doğrudan bir isim belirtmek olmaz.

Özcan Bizati 

Teknik direktör değişiklikleri ile bu sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Maalesef bir sezonda dört farklı hoca ile çalışmak zorunda kaldık. Mert Nobre hocamız, sezon başında bizlere çok umut vermişti ama bu duygunun yeterince hakkını veremedi. Son olarak takımın başına geçen Özcan Bizati hocamız ise umudumuzu tazeledi. Özcan Bizati hocamızın performansından memnunuz.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Ödenmeyen paralar ve sözleşmesi biten oyuncular var. Mali borç nedeniyle takımın her yerine transfer gerekecek.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Göztepe maçı. Bu sezon için unutulmaz maçlarımızdan bir tanesi. 2-0’lık skor ile yenik durumdayken ve bu yüzden tam düştük derken maçın 5-3’lük skor ile lehimize bitmesi. Taraftarlarımız arasında ligden düşmeme adına bir umut olmuştu.

Fatih Karagümrük için sezon nasıl geçti?

26 yıl aranın ardından Süper Lig’e yükselen kulübümüz, Süleyman Hurma önderliğinde kadro planlamasını çok iyi yaptığı için, ligde oldukça iyi bir performans gösterdi. Sezon başında ”Acaba ligde kalıcı olabilecek miyiz?” sorularına en güzel yanıtı, Süper Lig’i sekizinci sırada noktalayarak verdik ve böylelikle Süper Lig’de kalıcı olabileceğimizi herkese ispatladık.

Fatih Karagümrük’ün sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Takımımızda bu sezon pekçok oyuncu iyi performanslar göstermeyi başardı. Ancak Alassane Ndao, 11 gol ve sekiz asistlik performansı ile bu sezonun tek başına yıldızı oldu. En kötü performans gösteren futbolcumuza ise Vato Arveladze’yi örnek olarak verebilirim. Kendisi, sezonda hiçbir varlık gösteremedi.

Francesco Farioli 

Francesco Farioli’nin performansından memnun kaldınız mı?

Şenol Can’ın ardından teknik direktörlük görevine getirilen Francesco Farioli‘nin performansından memnunum. Farioli, henüz 31 yaşında olmasına rağmen önemli bir risk alarak kendi felsefesini takıma aşıladı. Kalecimiz Emiliano Viviano’dan itibaren pas ile oyunu kurmaya çalışıyoruz. Ben, bu anlayışın günümüz futbol sistemine uyduğunu düşünüyorum. Kanat oyuncusu Jimmy Durmaz’ı bile stoper bölgesinde oynatma riskini alan İtalyan teknik direktörün geleceğini çok parlak görüyorum. Umarım uzun yıllar kulübümüzde çalışır.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Fatih Karagümrük’ün yeni sezon için yapması gereken tek şey Francesco Farioli’nin istekleri doğrultusunda bir takım kurmak. Burada da görev Süleyman Hurma’ya düşüyor. Farioli’nin topa sahip olma felsefesine uygun futbolcuların kadroya dahil olması ile takımımız, yeni sezonda çok daha iddialı olacaktır.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Sezon içinde pek çok unutamadığım maç var. Özellikle 10 kişi kalmamıza rağmen Galatasaray’ı mağlup ettiğimiz maçı unutamıyorum. İkinci yarının hemen başında Ndao ile öne geçmiştik fakat 90+6. dakikada Mbaye Diagne’nin penaltı golü ile hayal kırıklığına uğramıştık ve 90+9. dakikada 10 kişi kalmamız, maçı da kaybedeceğimizi düşünmemize neden oldu. Ancak hiçbir şey bitmemişti. Maçın neredeyse son saniyesinde Mevlüt Erdinç’in attığı gol, hem takımımıza üç puanı getirmiş hem de bizleri çok mutlu etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.