Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ateşkesten sonra Filistin sorunu: “Filistinliler’in direnişi diğer Arap halklarının kendi rejimlerine yönelik değişim taleplerini canlandırabilir” – Şafak Göktürk ile söyleşi

İsrail ile Hamas arasında Mısır arabuluculuğunda varılan ateşkesin ardından, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, çarşamba ve perşembe günleri İsrail hükümeti ve Filistinli yetkililerle bir araya gelmek için bölgeye gideceği bildirildi. ABD’nin girişimleri bölgede yeni bir nispi sükunet dönemi başlatabilir mi? Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi olarak da görev yapmış olan emekli diplomat Şafak Göktürk, bölgede mevcut statükonun sürdürülebilir olmadığını, bu noktadan sonra, İsrail-Filistin ihtilafı bahsinde yaşanacakları daha geniş bölgeye etkileri bakımından izlemek gerektiğini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.