Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’ye doğru – A Grubu: Türkiye, altın jenerasyonuna güveniyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), 11 Haziran Cuma günü başlayıp 11 Temmuz Pazar günü sona erecek. Turnuvanın açılış maçında Türkiye ile İtalya, Roma Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaşacak. A Grubu’nda yer alan bu iki ülke, üst tura yükselebilmek için İsviçre ve Galler ile mücadele edecek. A Grubu’nda takımlar maçlarını İtalya’nın Roma ve Azerbaycan’ın Bakü şehirlerinde oynayacak. A Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarını, Medyascope‘tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Türkiye’den sürpriz performans 

Türkiye, EURO 2020 elemelerinde son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa‘nın yanı sıra İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile aynı grupta yer aldı. Şenol Güneş’in öğrencileri, grup müsabakalarına ise fırtına gibi başladı. Arnavutluk deplasmanı ile EURO 2020 elemelerine “merhaba” diyen Türkiye, rakibini Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleri ile mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Arnavutluk galibiyetinin ardından Yeni Eskişehir Stadyumu’nda grubun görece zayıf ekiplerinden Moldova ile karşılaştı. Karşılaşmada oldukça rahat bir oyun sergileyen Türkiye, Cenk Tosun’un iki gol atarak yıldızlaştığı mücadelede Moldova’yı 4-0’lık skor ile geçti. Kırmızı-beyazlı ekibin diğer gollerini, Hasan Ali Kaldırım ve Kaan Ayhan kaydetti. 

Konya’daki Fransa galibiyeti

Üst üste iki galibiyet alarak elemelere başlayan Türkiye, grubun üçüncü maçında son dünya şampiyonu Fransa ile Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Beraberliğin bile yüzleri güldürebileceği bir ortamda rakibini konuk eden ay-yıldızlılar, dakikalar 30’u gösterdiğinde Merih Demiral-Kaan Ayhan ortaklığı ile öne geçti. Kaan Ayhan’ın bu golü ile birlikte oyun üstünlüğünü eline alan Türkiye, 40. dakikada Cengiz Ünder ile aradaki farkı ikiye çıkardı ve mücadelenin son düdüğüne kadar rakibine gol izni tanımayarak üç puanın sahibi oldu. Fransa galibiyetinin coşkusunu doyasıya yaşayan kırmızı-beyazlılar, üç gün sonra oynanan İzlanda maçında ise grubundaki ilk ve tek yenilgisini aldı. Şenol Güneş’in öğrencileri, İzlanda yenilgisini Moldova’yı deplasmanda 4-0 yenerek unutturdu. Ancak bir sonraki hafta oynanan Ülker Stadyumu’nda oynanan Arnavutluk maçı, Türk futbolseverlerinin yüreğini ağızlarına getirdi. Türkiye, görece zayıf rakibine karşı çok zor anlar yaşadı. Cenk Tosun ise puan kaybı yaşanılacağına kesin gözüyle bakılan maçta 90. dakikada sahneye çıkarak millilere üç puanı getirdi. 

Türkiye, beşinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda

Ay-yıldızlılar, 14 Ekim 2019 tarihinde grubun kaderini belirleyecek Fransa maçına çıktı. Stade De France’te tıklım tıklım tribünler önünde oynanan karşılaşmada Fransa, 76. dakikada Olivier Giroud’nun golü ile öne geçti. Ancak Türkiye, yediği gole rağmen geri adım atmayarak 81. dakikada Kaan Ayhan’ın kafa golü ile skoru eşitledi ve Fransa deplasmanından çok kritik bir puan çıkardı. Milliler, bitime bir hafta kala karşılaşacağı İzlanda karşısında bir puan alması halinde gruptan çıkmayı başaracaktı. Bu bilinç ile sahaya çıkan Türkiye, rakibinin gol atmasına izin vermeyerek skoru 0-0’a bağladı. Türkiye, aldığı bu beraberlik sayesinde EURO 2020’ye katılmayı garantiledi. Son maçta ise Andorra’yı deplasmanda Enes Ünal’ın iki golü ile yenen Şenol Güneş’in öğrencileri, topladığı 23 puan ile grubunu Fransa’nın ardından ikinci sırada noktaladı. 1996, 2000, 2008 ve 2016’dan sonra beşinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Türkiye’de tek hedef İtalya, İsviçre ve Galler’in bulunduğu grubu ilk iki sırada tamamlamak.

Şenol Güneş

Aday kadroda üç yeni isim

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 14 Mayıs tarihinde EURO 2020 aday kadrosunu açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında Güneş, “Geride kalan ligleri unutup hep birlikte hedefe kitleneceğiz. Kadronun dışında kalan isimlere bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı teşekkür edeceğiz. Yeni çağırılmayı düşünen birçok oyuncu da çalışmaya devam etsin” diye konuştu ve aday kadroda yer alan 30 ismi kamuoyuna duyurdu. Tecrübeli teknik direktör, Nazım Sangare, Caner Erkin, Emre Kılınç, Emre Akbaba ve Deniz Türüç’e bu kez kadroda yer vermedi. Öte yandan Rıdvan Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu, ilk kez kadroya dahil edildi.

Şenol Güneş’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvetler: Cengiz Ünder (Leicester City), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Halil Akbunar (Göztepe), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Galatasaray)

Türkiye’nin EURO 2020 programı

Türkiye, EURO 2020 öncesi 27 Mayıs Perşembe günü Azerbaycan, 6 Haziran Perşembe günü ise Moldova ile hazırlık maçları oynayacak. Öte yandan ay-yıldızlılar, EURO 2020’yi 11 Haziran’da Roma’da oynanacak İtalya karşılaşması ile açacak. Türkiye, İtalya maçının ardından 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da ise İsviçre ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de karşılaşacak.

Türkiye, bugüne kadar İtalya ile oynadığı 13 maçta dört beraberlik ve dokuz mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi.

Burak Yılmaz

Türkiye’nin EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın açıklanan aday kadrosunda bulunan 14 futbolcu, Avrupa’da kariyerlerini sürdürüyor. Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi bu isimlerden Çağlar Söyüncü’nün form düzeyi, savunmadaki partnerleri Ozan Kabak, Kaan Ayhan ve Merih Demiral’den daha önde gözüküyor. Leicester City formasını bu sezon 31 kez terleten Çağlar, 15 Mayıs tarihinde ise takımı ile FA Cup’ta şampiyon oldu.

Fenerbahçe’de kariyerinin en iyi sezonunu geçiren ve takımının 14 golüne doğrudan katkıda bulunan Ozan Tufan ve Milan forması altında dokuz gol, dokuz asistlik performans sergileyen Hakan Çalhanoğlu, turnuva boyunca Türkiye’nin en büyük kozlarından ikisi olacak. Millilerin en büyük silahı ise 35 yaşındaki forvet Burak Yılmaz. Oynadığı futbol ve liderlik özelliği ile Lille’de büyük saygı uyandıran Burak, 17 gollük performansı ile Fransa Ligi’nde takımını sırtladı.

Türkiye’nin eleme maçlarında aldığı skorlar şöyle:

Arnavutluk 0-2 Türkiye

Türkiye 4-0 Moldova

Türkiye 2-0 Fransa

İzlanda 2-1 Türkiye

Türkiye 1-0 Andorra

Moldova 0-4 Türkiye

Türkiye 1-0 Arnavutluk

Fransa 1-1 Türkiye

Türkiye 0-0 İzlanda

Andorra 0-2 Türkiye

Roberto Mancini’nin İtalya’sı tarihe geçti

2018 yılında Rusya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’na katılamayarak büyük bir sürprize imza atan İtalya, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde rakip tanımadı. Grubunda Finlandiya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Ermenistan ve Liechtenstein ile mücadele eden Gök Mavililer (Azurri), oynadığı 10 maçın hepsini kazanarak ilk kez Avrupa Şampiyonası elemelerinde üst üste 10 galibiyet aldı ve ülke tarihine geçti. Roberto Mancini’nin öğrencileri, oynadığı bu 10 karşılaşmada rakip filelere 37 gol atarken kalesinde ise sadece dört gol gördü. İtalya’nın grup mücadelelerinde yediği dört golün ikisini, şaşırtıcı bir şekilde Ermenistan attı. Ancak Ermenistan, attığı iki gole karşılık kalesinde 12 gol gördü. Hemen hemen her futbolcusundan faydalanmayı başaran Roberto Mancini, en büyük katkıyı ise Andrea Belotti‘den aldı. Torino’nun yıldız forveti, elemeler boyunca dört gol ve iki asistlik performans gösterdi. EURO 2020’de A Grubu’nda Türkiye, İsviçre ve Galler ile mücadele edecek olan İtalya’nın ilk hedefi, grubunu lider tamamlamak olacak.

Roberto Mancini

İtalya’da aday kadro açıklandı

Turnuvayı 11 Haziran Cuma günü Roma Olimpiyat Stadyumu’nda Türkiye karşısında açacak olan İtalya’nın 33 kişilik aday kadrosu açıklandı. Sassuolo formasını terleten ve bu sezon altı gol atan 2000 doğumlu Giacomo Raspadori, ilk kez Milli Takım’a davet edildi.

Roberto Mancini’nin açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Defans: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Cristiano Biraghi (Fiorentina), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Manuel Lazzari (Lazio), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

Orta saha: Nicolo Barella (Inter), Gaetano Castrovilli (Fiorentina), Bryan Cristante (Roma), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint- Germain)

Forvetler: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Vincenzo Grifo (Freiburg), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Moise Kean (Paris Saint- Germain), Matteo Politano (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)

İtalya’nın EURO 2020 programı

İtalya, EURO 2020 öncesi 28 Mayıs Cuma günü San Marino, 4 Haziran Salı günü ise Çekya ile hazırlık maçları oynayacak. Gök Mavililer, EURO 2020’yi ise 11 Haziran’da Roma’da oynanacak Türkiye karşılaşması ile açacak. İtalya, Türkiye maçının ardından 16 Haziran’da İsviçre ve 21 Haziran’da Galler ile karşılaşacak.

Ciro Immobile

İtalya’nın EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

EURO 2020’de ilk hedef olarak grubunu lider tamamlamak isteyen İtalya, her zaman olduğu gibi yine savunma hattındaki oyuncularına güveniyor. Gök Mavililer’in savunma hattında Inter ile bu sezon şampiyonluk yaşayan Alessandro Bastoni’nin yanı sıra, Juventus’un ayrılmaz stoper tandemi Leonardo Bonucci ve Giorgio Chiellini bulunuyor. Roberto Mancini, orta saha pozisyonundaki rotasyon fazlalığından da faydalanmanın planlarını yapıyor. Mancini, bu bölgede görev alan Nicolo Barella, Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Matteo Pessina ve Marco Verratti gibi yıldız futbolcuların birbirleri arasındaki rekabetinin olumlu sonuçlar doğurmasını umuyor. Özellikle Inter forması ile harika bir sezon geçiren ve iki yönlü oyunu ile futbol severleri kendisine hayran bırakan Nicolo Barella, bu sezon takımına üç gol, 10 asistlik katkı sağladı. İtalya’da forvet hattında ise gözler, Andrea Belotti ve Ciro Immobile’de olacak. Bu sezon Torino’yu adeta tek başına ligde tutan Belotti, 13 gol ve altı asistlik performansı ile yıldızlaştı. Ancak Mancini, forvet pozisyonundaki önceliği şüphesiz Ciro Immobile’ye verecek. Immobile, sancılı bir sezon geçiren Lazio’da 25 gol atmayı başardı.

İtalya’nın eleme maçlarında aldığı tüm skorlar:

İtalya 2-0 Finlandiya

İtalya 6-0 Liechtenstein

Yunanistan 0-3 İtalya

İtalya 2-1 Bosna-Hersek

Ermenistan 1-3 İtalya

Finlandiya 1-2 İtalya

İtalya 2-0 Yunanistan

Liechtenstein 0-5 İtalya

Bosna-Hersek 0-3 İtalya

İtalya 9-1 Ermenistan

İsviçre, elemelerde grubunu lider bitirdi

İsviçre, EURO 2020 elemelerinde Danimarka, İrlanda Cumhuriyeti, Gürcistan ve Cebelitarık ile mücadele etti. Grubunda oynadığı sekiz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alan Vladimir Petkovic‘in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 19 gol gönderirken kalesinde ise sadece altı gole izin verdi. İsviçre’ye yediği altı golün dördünü Danimarka attı. Ancak Batı Avrupa temsilcisi, Danimarka’ya karşı oldukça kötü performanslar sergilemesine rağmen grubunu rakibinin önünde bitirmeyi başardı. Üç gol ve bir asistlik performansa imza atan Cedric Itten, grup aşamalarında İsviçre’yi Granit Xhaka ile birlikte taşıyan isim oldu. 2011-2012 sezonunda Samsunspor’un başında görev alan Vladimir Petkovic, böylelikle İsviçre’yi 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası’nın ardından bir büyük turnuvaya daha götürmeyi başardı.

Xherdan Shaqiri

İsviçre’nin EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

19 Mayıs tarihinde İsviçre basınına grup hakkında değerlendirmelerde bulunan İsviçre Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, ‘‘EURO 2020’de mümkün olduğunca uzun kalmak ve adım adım ilerlemek istiyoruz. İyimser ve gerçekçiyiz. Galler’in iyi bir takım olduğunu ve şu anda Türkiye ile İtalya’nın çok güçlü rakipler olduğunun farkındayız. Ayaklarımız yere sağlam basıyor ve tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz. Çeyrek finale ulaşmak ilk hedefimiz’‘ diye konuştu.

Öte yandan Petkovic, henüz aday kadrosunu açıklamadı. Ancak kalede Yann Sommer; savunmada Manuel Akanji, Nico Elvedi, Becir Omeragic, Fabian Schar; orta sahada Granit Xhaka, Denis Zakaria, Remo Freuler, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri; forvette Breel Embolo, Mario Gavranovic ve Haris Seferovic gibi isimlerin kadroda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu isimlerden Arsenal forması giyen Granit Xhaka ve Liverpool’da oynayan Xherdan Shaqiri, İsviçre’nin turnuvadaki en büyük kozları olacak. Atalanta ile Serie A’da oldukça iyi bir sezon geçiren Remo Freuler’in, Petkovic’in turnuva boyunca en çok güveneceği isimlerden biri olması bekleniyor. Bu sezon Dinamo Zagreb forması ile 18 gol ve yedi asistlik performans sergileyen Mario Gavranovic de takımın gol yükünü çekecek.

İsviçre’nin EURO 2020 programı

İsviçre, EURO 2020 öncesi 30 Mayıs Pazar günü Amerika Birleşik Devletleri, 3 Haziran Pazartesi günü ise Liechtenstein ile hazırlık maçları oynayacak. İsviçre, EURO 2020’yi ise 12 Haziran’da Galler karşısında açacak. Vladimir Petkovic’in öğrencileri, Galler maçının ardından 16 Haziran’da İtalya ve 21 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak.

İsviçre’nin eleme maçlarında aldığı tüm skorlar:

Gürcistan 0-2 İsviçre

İsviçre 3-3 Danimarka

İrlanda Cumhuriyeti 1-1 İsviçre

İsviçre 4-0 Cebelitarık

Danimarka 1-0 İsviçre

İsviçre 2-0 İrlanda Cumhuriyeti

İsviçre 1-0 Gürcistan

Cebelitarık 1-6 İsviçre

Ryan Giggs

Galler, efsanesi Ryan Giggs ile yollarını ayırdı

Galler, EURO 2020 elemelerinin en çekişmeli geçtiği gruplardan birinde Hırvatistan, Slovakya, Macaristan ve Azerbaycan ile mücadele etti. Grupta doğrudan rakipleri olan Hırvatistan ve Macaristan karşısında mağlubiyetler yaşayan Birleşik Krallık ülkesi, kalan maçlarında ise dört galibiyet ve iki beraberlik alma başarısı gösterdi. Ryan Giggs’in öğrencileri, elemelerde 10 gol atarken kalesinde yalnızca altı gole izin verdi ve grubunu Hırvatistan’ın arkasında ikinci sırada tamamlayarak EURO 2020’ye katılma hakkı elde etti. Galler’in hücumdaki yükünü ise dünyaca ünlü yıldız Gareth Bale ve Juventus forması giyen Aaron Ramsey çekti. İki futbolcu, takımlarının attığı 10 golün beşine doğrudan katkı sağladı. Öte yandan tarihinde ilk kez katıldığı EURO 2016’da yarı final oynama başarısı gösteren Galler’de, yaşanan bir skandalın ardından teknik direktör Ryan Giggs‘in sözleşmesi feshedildi. İki kadına saldırmakla suçlanan Ryan Giggs’i görevden alan Galler Futbol Federasyonu, Robert Page‘i takımın başına getirdi.

Gareth Bale

Galler’in EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

Galler Teknik Direktörü Robert Page, henüz EURO 2020’de yer alacak futbolcuları kamuoyuna duyurmadı. Ancak takımın kaptanı Gareth Bale, Juventus’un yıldız orta sahası Aaron Ramsey ve Tottenham forması giyen Ben Davies’in yerlerinin garanti olduğu düşünülüyor. Bu isimlere ek olarak Harry Wilson, Ethan Ampadu, Ben Davies, Chris Mepham, Daniel James ve Joe Allen gibi kaliteli futbolculara da sahip olan Galler, özellikle Daniel James’ten çok umutlu. 23 yaşındaki orta saha, bu sezon formasını terlettiği Manchester United’da 24 maçta görev aldı ve bu karşılaşmalarda beş gol, bir asistlik istatistikler yaptı. Sheffield United’da oynayan 20 yaşındaki Ethan Ampadu da orta sahaya katacağı dinamizm ile ön plana çıkabilir. Ancak Galler’in şüphesiz en güvendiği isim, her zaman olduğu gibi Gareth Bale olacak. Sezon başında Real Madrid’den Tottenham’a kiralanan yıldız isim, bu sezon takımına 14 gol ve üç asistlik katkı yaptı.

Galler’in EURO 2020 programı

Galler, EURO 2020 öncesi 2 Haziran Çarşamba günü Fransa, 5 Haziran Cumartesi günü ise Arnavutluk ile hazırlık maçları oynayacak. Robert Page’in öğrencileri, EURO 2020’yi ise 12 Haziran’da İsviçre karşısında ile açacak. Galler, İsviçre maçının ardından 16 Haziran’da Türkiye ve 21 Haziran’da İtalya ile karşılaşacak.

Galler’in eleme maçlarında aldığı tüm skorlar:

Galler 1-0 Slovakya

Hırvatistan 2-1 Galler

Macaristan 1-0 Galler

Galler 2-1 Azerbaycan

Slovakya 1-1 Galler

Galler 1-1 Hırvatistan

Azerbaycan 0-2 Galler

Galler 2-0 Macaristan

Medyascope çalışanları olarak biz de EURO 2020 A Grubu tahminlerimizi yaptık. Çalışanlarımıza sorduktan sonra çıkan tabloda aslında sürpriz gözükmüyor.

İşte, Medyascope’un tahmini: 

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

Bu genel tahmini, aşağıda dökümünü verdiğimiz kişisel tahminlerden yaptık.

Bakalım, kim ne demiş:

Ruşen Çakır:

1) İtalya

2) Türkiye

3) İsviçre

4) Galler

Kaya Heyse:

1) İtalya

2) Galler

3) Türkiye (En iyi üçüncü)

4) İsviçre

Sedat Pişirici: ”Bence ya birinci ya da ikinci olarak gruptan çıkacağız.”

İlk tahminim şöyle:

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

İkinci tahminim şöyle:

1) Türkiye

2) İtalya

3) Galler

4) İsviçre

Murat Aksoy:

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

Tamer Durak:

1) İtalya

2) Türkiye

3) İsviçre

4) Galler

Burak Tatari:

1) Türkiye

2) İtalya

3) Galler

4) İsviçre

Eyüp Yıldız:

1) İtalya

2) Türkiye

3) İsviçre

4) Galler

Senem Görür:

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

Ali Deniz Çakır:

1) İtalya

2) Türkiye

3) İsviçre

4) Galler

Şemsi Can Albayrak:

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

Zeynep Timurlenk Pozut:

1) İtalya

2) Türkiye

3) İsviçre

4) Galler

Alp Akiş:

1) İtalya

2) Galler

3) İsviçre

4) Türkiye

Mehmet Selçuk Ada:

1) İtalya

2) Galler

3) Türkiye

4) İsviçre

Metin Dirim:

1) Türkiye

2) İtalya

3) İsviçre

4) Galler

Ali Macit:

1) İtalya

2) Türkiye

3) Galler

4) İsviçre

Kubilayhan Kavrazlı:

1) İtalya

2) İsviçre

3) Türkiye

4) Galler

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.