Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Peker konuştukça Erdoğan’ın mıntıka temizliği kolaylaşıyor

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogundaki yazısında, suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videoların yankılarını ele aldı. Peker’in bugün yayınladığı son videoda iddialarının daha da ciddiye binmeye başladığına dikkat çeken Yetkin, “Peker konuştukça Erdoğan’ın yeni bir sistem-içi tasfiye operasyonu, askeri deyimle ‘mıntıka temizliği’ için işinin kolaylaştığı kanısı uyanmaya başladı bende” diye yazdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ilişkilerini artık taşıyamadığını, AKP içindeki muhafazakâr ekibin de artık taşımasını istemediğini” yazan Yetkin, yazısını şöyle tamamladı:

“Erdoğan’ın ciddi bir mıntıka, yani yakın çevre temizliğine ve reorganizasyona ihtiyacı olduğu açık. Yani bu gelişmelerin, eğer akılcı davranırsa, Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Koalisyonun üçüncü ortağı’ saydığı mafyatik yüklerden kurtulmasını sağlaması da mümkün. Bu çevre temizliği Erdoğan’a bir miktar hasar verecektir ama bu kontrolü mümkün bir hasar olacaktır. İşte bu tablo içinde Peker konuştukça Erdoğan’ın mıntıka temizliğinin kolaylaştığını söylemek mümkün oluyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.