Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in hedef aldığı Halil Falyalı’nın Peker’e yakın isimlerle, MHP milletvekili ile, Haluk Kırcı ve Fatih Bucak ile fotoğrafları ortaya çıktı

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yedinci videosunda “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” diyerek hedef aldığı Halil Falyalı’nın, Peker’e yakın isimler de başta olmak üzere, Susurluk kazasından yaralı kurtulan Sedat Bucak’ın yeğeni Fatih Bucak, Bahçelievler Katliamı’ndan hüküm giyen Haluk Kırcı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile fotoğrafları ortaya çıktı. Çocuğu adına açılan YouTube kanalı, Falyalı’nın ulaştığı servete dair ipucu veriyor.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlığıyla yedinci videosunda eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” demişti.

Falyalı’nın birçok Kıbrıslı siyasetçiyle yakın olduğu ve uyuşturucu transferini, sahibi olduğu Les Ambassadeurs Oteli’nin marinasından yaptığı iddia ediliyor.

Falyalı’nın sahip olduğu servet bilinmiyor ancak milyar dolarlar seviyesinde bir geliri olduğu tahmin ediliyor. Evli ve Cahit adında bir çocuğu var. Cahit Falyalı adına bir YouTube hesabı bulunuyor.

Hem Les Ambassadeurs Oteli’nden hem de evden görüntülerin yer aldığı “Cahit Falyalı ve arabaları” videosu:

Halil Falyalı, katıldığı bir canlı yayında şu açıklamayı yaptı: “Sedat Peker ile şahsen hiç tanışmadım. Bir dönem Kıbrıs’a geldi ancak görüşmedik, hiçbir zaman iletişimim olmadı. Bu konuyla ilgili başka bir şey konuşmayacağım. Bizim yerimiz de yurdumuz da belli. Ben anlam veremedim bunlara gerçekten.” 

Halil Falyalı’nın paylaştığı, babası ve Yavuz Bingöl’ün fotoğrafı

Falyalı’nın Peker’e de yakın olan bazı ünlü isimlerle fotoğrafları ortaya çıktı. Örneğin, Peker’in “kardeşim” dediği oyuncu Oktay Kaynarca defalarca kez Kıbrıs’a giderek Falyalı’yı ziyaret etmiş. İktidara yakınlığıyla bilinen Yavuz Bingöl’ün Falyalı’nın babası ile, 1978’de Bahçelievler Katliamı’ndan hüküm giyen ve 2010’da tahliye edilen ülkücü Haluk Kırcı’nın da Falyalı ile fotoğrafları var.

Halil Falyalı ve Oktay Kaynarca
Halil Falyalı ve Haluk Kırcı

2005 yılından paylaşılan başka bir fotoğrafta ise Halil Falyalı, Oktay Kaynarca ve Bucak aşiretinden Fatih Bucak aynı karede görünüyor. Bucak aşiretinin ismi 1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ortaya çıkan devlet-polis-mafya ilişkileri nedeniyle gündeme gelmişti. O kazadan Doğruyol Partisi (DYP) Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak yaralı olarak kurtulmuştu.

Bucak aşiretinden isimlerle, zamanın Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve OHAL Valisi Ünal Erkan’ın ilişkisinin uzun süre devam ettiği raporlara yansımıştı. Bunun yanı sıra Falyalı’nın fotoğrafının olduğu Haluk Kırcı da bir süre Sedat Bucak’ın evinde saklandığını, kendisine yeni bir kimlik hazırlandığını itiraf etmişti. 

Fatih Bucak, Oktay Kaynarca, Halil Falyalı

Falyalı’nın MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile de bir fotoğrafı bulunuyor. 

Halil Falyalı ve Saffet Sancaklı
https://medyascope.tv/2021/05/23/sedat-pekerin-son-videosunda-binali-yildirimin-oglu-erkan-yildirim-ile-uyusturucu-ticareti-yapmakla-sucladigi-halil-falyalinin-uyusturucu-transferini-sahibi-oldugu-les-ambassadeurs-oteli/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.