Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belarus’un “hava korsanlığı” ve AB-Belarus gerilimi – Dr. Habibe Özdal: “Belarus AB’nin yaptırımlarından etkilenmiyor çünkü yaptırımların siyasi dönüşüm yaratacak, zorlayıcı etkisi yok”

Belarus yönetimi, Yunanistan’dan Litvanya’ya giden Ryanair’a ait yolcu uçağını başkent Minsk’e zorla indirtmiş ve uçaktaki muhalif gazeteci Roman Protaseviç’i gözaltına almıştı. Yaşanan olayların ardından NATO, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve birçok ülke Belarus’a sert tepki göstermiş, Avrupa Birliği (AB) ise Belarus havayollarına ait uçakların AB hava sahasına girişlerini yasaklamıştı. Belarus’ta yaşanan gelişmeleri, olayın iç siyasete etkisini ve AB’nin Belarus’a yaptırımlarının etkisi olup olmayacağını İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Habibe Özdal ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.