Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Para için yapmayacakları ve satmayacakları hiçbir şey yok, Türkiye’yi uyuşturucu cennetine döndürdüler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, “Hepimizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerde büyük kaygı duyuyor” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Vakit veda vaktidir. Vakit seçim zamanıdır, artık seçimden kaçma kardeşim. Haydi Erdoğan, er meydanında bekliyorum seni. Zaman sandık zamanıdır. Yakışmaz bize korkaklık. Gel sandığı koy, Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım” sözleriyle erken seçim yapmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “’Bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla ‘keklemişler’ diyor. Kim diyor? İçişleri bakanı. Araştıralım dedik. Buna da ‘Hayır’ dediler. Kim her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa Meclis Başkanı onu ortaya çıkarmak zorundadır. Süleyman Soylu bu ismi açıklamak zorundadır.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti”

Yaşananlar nedeniyle “bütün ülkenin kaygı içinde olduğunu” belirten Kılıçdaroğlu, “Hepimizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerde büyük kaygı duyuyor. ‘Ne olacak bu memleketin hali’ diye ciddi ciddi soruluyor. Hiç kaygı duymayın. Bu ülkede hepimiz birlikte, Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Kirlenen Türkiye’yi temizleme görevini tarih bize verecektir. Bu bizim görevimiz. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti” dedi.

“Mafyaya teslim olmuş bir siyasi iktidar”

“128 milyar dolar” tartışmalarını hatırlatan CHP lideri, “128 milyar doların üstüne çöküyorsunuz. Mafya da çöküyor, siz de çöküyorsunuz. Mafyadan ne farkınız var?” diyerek AKP ve MHP‘yi sert sözlerle eleştirdi. CHP lideri, “Bazen devletin içindeki yasal unsurlar da belli kaynakların üzerine çöküyorlar. Merkez Bankası’nın 128 milyar doları arka kapıdan gitti. Kimler çöktü bu paraya? Mafya da çöküyor, siz de çöküyorsunuz. Ne farkınız var mafyadan? Araştırma önergesi verdik, AKP ve MHP milletvekilleri hayır araştıramazsınız dedi! Yolsuzluğun, hırsızlığın araştırılmadığı bir Meclis olabilir mi? Parlamento, hırsızları koruyan organa dönüştürülebilir mi?” diye konuştu.

“Erdoğan her şeyin sorumlusu benim diyorsa, Türkiye’yi mafyaya teslim eden de Erdoğan’dır”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu memlekette Türkiye Barolar Birliği vardı değil mi? Savunmayı temsil ediyor değil mi? Nerede? 128 milyar dolar gibi o da arazi. Eğer Erdoğan her şeyin sorumlusu benim diyorsa, Türkiye’yi mafyaya teslim eden de Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti için artık bir milli güvenlik sorunudur.”

“Mafyanın talimat verdiği bir siyasi iktidar var”

CHP lideri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere pek çok isimle ilgili ortaya attığı iddiaları ise şöyle değerlendirdi: “Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar, o bildiride Cumhur İttifakı’na desteğiz diyorlar. Millet İttifakı’nı da eleştiriyorlar. Yeraltı dünyasının bildirisiyle Cumhur İttifakı’na destek veriliyor. Hırsızlık da aleni yapılıyor artık. Eğer bir ülkede soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı aleni olarak yapılıyorsa arkasına siyasi destek almadan olmaz. Türkiye hiç böyle bir duruma düştü mü? Mafyanın talimat verdiği bir siyasi iktidar. Hukuk devletinden uzaklaşırsanız ne olur? 29 Ağustos 2018’de Parti Meclisi toplantısında şu cümleyi kullandım: Devleti demokratikleştirmezseniz devlet organize suç örgütü haline dönüşür.”

“Para için yapmayacakları ve satmayacakları hiçbir şeyleri yoktur, Türkiye’yi uyuşturucu cennetine döndürdüler”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop‘a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “‘Bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla keklemişler’ diyor. Kim diyor? İçişleri bakanı. Araştıralım dedik. Buna da ‘Hayır’ dediler. Kim her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa Meclis Başkanı onu ortaya çıkarmak zorundadır. Süleyman Soylu bu ismi açıklamak zorundadır. Savcı çağırırsa söyleyecekmiş, hangi savcı kardeşim? Kör sağır dilsiz olmuşlar, talimat bekliyorlar. Bütün dünya bizimle dalga geçiyor. Bunlarda vallahi billahi Allah korkusu yok. Para için yapmayacakları ve satmayacakları hiçbir şeyleri yoktur. Türkiye’yi uyuşturucu cennetine döndürdüler” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Saraya göre her şey güllük gülistanlık, ‘Konuşursam benim sırlarım da ortaya çıkar mı?’ diye korkuyor”

“Sarayda Bizans entrikaları var. Tam bir rezalet. Mafya, yeraltı örgütleri oturup çarşaf çarşaf açıklamalar yapıyor. Herkes dikkatle dinliyor çünkü devlet saydam değil. Memleket yangın yeri. Saraya göre her şey güllük gülistanlık. Ağzını açıp tek laf etmiyor. Mafyadan izin alacak. ‘Konuşursam benim sırlarım da ortaya çıkar mı?’ diye korkuyor.”

“Gençlere sesleniyorum: İstediğiniz özgürlüğü size vereceğim”

Geçen cumartesi Twitch yayınında gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gençlerin işsizlik sorunu ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. CHP lideri şunları söyledi: “19 yılda yurt sorununu çözemediler. Gençlere söz verdim, en geç bir yıl içinde T.C. Devleti’nde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak, bitireceğiz. Herkesin geniş bant interneti olacak. KYK’dan kredi almışlar, büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan’ın iki eli gençlerin yakasında. Bu gençlere söz veriyoruz: İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. Bir Melih Bulu gibi dramatik tabloyla karşı karşıyayız. Orada öğretim üyesi bile olmayı hak etmeyen birini üniversiteye rektör atıyorsunuz. İktidarımızda üniversitelerin bilimsel, mali, idari özerkliği olacak. Gençlere sesleniyorum. İstediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Sabahın köründe kapınız çalınıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız.”

“Bankalara borçlu esnaf sayısı bu yıl 4 milyona ulaştı”

Koronavirüs salgını döneminde işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa verilen destek paketini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Böyle bir devlet yönetimi olmaz. 17 maddede açıkladık. ‘Esnafa kredi vereceğiz.’ Nasıl ödeyecek, dükkân kapalı. ‘Hibe ver’ dedik. Geçen yılın mart ayında bankalara borçlu esnaf sayısı 3 milyon, bu yıl 4 milyon. Bu krediden üç esnaftan biri yararlanabiliyor” dedi.

“Zammın bir tek sorumlusu var: Erdoğan şahsım hükümeti”

“Parayı nereden bulacaklarını oturdular düşündüler” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“’Bizim paraya ihtiyacımız var. O zaman ne yapalım? En çok tüketilen ürünlere insafsız zam yapalım’ diye karar aldılar. Zammın bir tek sorumlusu var: Erdoğan şahsım hükümeti. Yedi ayda 12 milyar 460 milyon lira toplanacak ama esnafa bir seferde 4 milyar lira verecek. Yandaş müteahhitlere verdiği parayı aksatmıyor. Beşli çetenin içinde olduğu şirketlere devletin sattığı elektrikte yüzde 17,5 indirim yaptılar. İndirim vatandaşa yansımıyor. Bunlar devleti yönetemiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetemiyorlar. Bir kanun çıkardılar, 17 Nisan 2020’de. Fahiş Fiyat Araştırma Kurulu. Ne yaptıklarını bilmiyorlar ne yapacaklarını da bilmiyorlar. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek. Fatura yine vatandaşa çıkacak.”

“Dur demeye hazır mısınız?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Vakit veda vaktidir. Vakit seçim zamanıdır, artık seçimden kaçma kardeşim. Korkunun ecele faydası yok. Haydi Erdoğan, er meydanında bekliyorum seni. Zaman sandık zamanıdır. Yakışmaz bize korkaklık. Gel sandığı koy, Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım” diyerek seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu ülke artık bu iktidarı taşıyamıyor. Bu ülkenin namuslu, onurlu, çalışkan insanları bu iktidarın yalanlarını taşıyamıyor. Herkesin midesi kalkıyor ortaya dökülen pisliklerden. Namuslu halkımız artık bunlara tahammül edemiyor. Biz hazır mıyız halkımızın taleplerine? Değişmeye ve değiştirmeye? Bu ülke artık AKP ile vedalaşmaktadır. Bizim için de bu kiri temizleme zamanıdır. Sırtıma koymaya çalıştıkları saldırılara, pisliklere rağmen hiç geri adım atmadım. Nasıl durduğumu ve nasıl savaştığımı biliyorum. Sefere çıkmaya hazır mıyız? Yeni bir siyaset yeni fırsatlara, yeni ekonomiye, namusa bir seferdir. Bu değişikliği Türkiye’ye getirmeye hazırım, siz de hazır mısınız? Eski tartışmalara ve olumsuz siyasete dur demeye hazır mısınız?” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.