Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

George Floyd’un öldürülmesinin yıldönümünde Kerem Yücel ile söyleşi: “Vandalizmin artmasından haklı mücadeleye kadar, ABD’de bile adalete inancın ne kadar zayıf olduğuna tanık oldum”

Geçen yıl, 25 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) sarsan bir olay yaşandı. Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis’te George Floyd isimli siyah ABD vatandaşı, beyaz bir polis tarafından gündüz vakti öldürüldü. Beyaz polis memuru Derek Chauvin’in dizini, Floyd’un boğazı üzerine bastırdığı ve Floyd’un defalarca “Nefes alamıyorum” dediği 9 dakika 29 saniyelik görüntüler dünya kamuoyunda infial yarattı. Chauvin üç ayrı suçtan suçlu bulundu ve toplam 40 yıl hapiste kalabilir.

Peki, geçen bir yılda ABD’de neler yaşandı? Minneapolis’te George Floyd’un öldürüldüğü noktadan fotomuhabiri Kerem Yücel, Medyascope özel yayınında anlattı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.