Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları hakkında açıklamalar yapan MHP lideri, “Türkiye’nin çevresindeki sinsi kuşatma sertleşmektedir. Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiye’dir” dedi. Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzetmesine ise “Siyasi hayatı kumpaslarla, yalanlarla, çıkar hesaplarıyla heba olmuş bu şahıs Cumhurbaşkanını katil Netanyahu’ya benzetiyor” diyerek tepki gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Amaç devlet ile millet arasındaki güven bağlarının kopuşuna, devlete ve hükümete karşı toplumsal bir direnişin gerekçesini teşkil etmektir”

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Bahçeli, “amacın Türkiye’yi uluslararası camiada lekelemek olduğunu” söyledi. Bahçeli şöyle devam etti: “Türkiye’yi yakın markaja alarak karanlık operasyonların hedef ülkesi haline getirmek için ellerini ovuşturanlara taviz veremeyiz. Telaşa kapılmadan, duygulara kanmadan daha soğukkanlı, sağduyulu davranmak mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin çevresindeki sinsi ve sisli kuşatma genişlemektedir. Asıl mesele gündemi işgal eden iddia ve isnatların taraftarlarından daha ötesidir. Yerli ve yabancı mihraklar tacizlerine, tahriplerine hız vermişlerdir. Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiyemizdir. Hedef milli birliktelik ve huzur ortamımızdır. Bu menfur tezgâhın siyaset taşeronları, medya teşrifatçıları, sivil toplum tertipçileri, suç ve terör örgütü temincileri, özellikle de dış tedarikçileri vardır ve bellidir. Türkiye’nin üzerine gölge düşmesi, siyasi ve hukuki çözülme yaşaması konusunda alçak bir rekabet yaşanmaktadır. Amaç Türkiye’nin itibarını lekelemektir. Devlet ile millet arasındaki güven bağlarının kopuşuna, devlete ve hükümete karşı toplumsal bir direnişin gerekçesini teşkil etmektir.”

“Siyasi hayatı kumpaslarla, yalanlarla, çıkar hesaplarıyla heba olmuş bu şahıs Cumhurbaşkanı’nı katil Netanyahu’ya benzetiyor”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili “Netanyahu, bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” sözlerini sert bir şekilde eleştirenBahçeli şunları söyledi: “Geçen haftaki grup konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanını katil Netanyahu’ya benzeten ve Siyonizme gülücükler saçan bu şahsın birkaç gün sonra Rize ilçelerini ziyaret ederek olaylara sebebiyet vermesi çok yönlü incelenmeli ve mercek altına alınmalıdır. İYİ Parti başkanının bile bile, inadına yapar gibi Rize’ye gitmesi yalnızca düşüncesizlikle, sorumsuzlukla, öngörüsüzlükle izah edilemez. Siyasi hayatı kumpaslarla, yalanlarla, çıkar hesaplarıyla heba olmuş bu şahsın Netanyahu benzetmesinden sonra Rize’ye ziyaretinden anlaşılıyor ki baştan ayağa olay çıkarmak için planlanmıştır. Esnaf geziyorum diyenler esnafa tekme tokat musallat olmuşlardır.”

“Ülkemizin haysiyetini iki paralığa düşürmek için konuşan ve konuşturanlar, iki dünyada bunun hesabını vereceklerdir”

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yedinci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği iddialar hakkında konuşan Bahçeli, “İçişleri Bakanı Soylu yalnız değildir” dedi ve ekledi: “Son zamanlarda ortaya çıkan mesnetsiz iddiaların, iftiraların Türkiye aleyhine icra edilen bölgesel ve küresel operasyonlardan bağımsız ele alınması mümkün değildir. Libya’daki varlığımızın rövanşını almaya çalışıyorlar. Boyun eğmediğimiz için, tamam demediğimiz için, alttan almadığımız için deliye dönüyorlar. Allah’ın izniyle Kandil’e Türk bayrağı dikeceğiz ya, işte bunun için çıldırıyorlar. Siyasi taşeronlarına 128 milyar dolar nerede sorusunu sorun dediler, tutmadı. 104 emekli amirale bildiri yayınlattılar hiç kimse yemedi. Koronavirüs salgınıyla mücadeleyi sekteye uğratmak için her yolu deneyin talimatı verdiler, olmadı. Ülkemizin haysiyetini iki paralığa düşürmek için konuşan ve konuşturanlar, iki dünyada bunun hesabını vereceklerdir. Bundan kaçış imkânsızdır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek. Yine hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) onurlu komuta heyetine çamur atamayacaktır.”

“Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümetin, TSK’nın ve İçişleri Bakanı’nın yalnız olmadığını özellikle ifade ediyorum. Konu devletimizin saygınlığıdır. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadır. Herkes ağzından çıkanlara dikkat etmekle mükelleftir. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz! Sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez. TBMM başkanlığı görevini üstlenmiş, ilaveten son başbakan unvanı taşıyan Sayın Binali Yıldırım‘ı evladıyla birlikte töhmet altında bırakmak. Uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirmek tek kelimeyle müfteriliktir. Bu meselede tarafsız kalmak, üç maymunu oynamak Türkiye’ye kastetmek için kullanılan çevrelere destek vermektir.”

“Her nifak ve dedikoduya sarılan CHP siyasi ayıplıdır, ahlaksızdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dikkatli düşünmesi gerektiğini” söyleyen Bahçeli, “Son zamanlarda ortaya çıkan mesnetsiz iddiaların, gündeme taşınan melun iftiraların Türkiye aleyhine icra edilen bölgesel ve küresel operasyonlardan bağımsız ele alınması bize göre mümkün değildir. Her nifak ve dedikoduya can havliyle saldıran CHP yönetiminin siyaseti arazdır, marazdır, ayıplıdır, ahlaksızdır. Tamı tamamına çukur siyasetidir” dedi.

“Rapor bir Haçlı organizasyonudur, bizim için yok hükmündedir”

Bahçeli, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını isteyen raporu kabul etmesine ilişkin de şöyle konuştu: “Avrupa Parlamentosu’nun çağrısı ayaklarımızın altında çiğnenmeye müstahaktır. 19 Mayıs’ta kabul edilmesini de manidar bulduğumuzu belirtmek isterim. Teröristleri ülkelerinde ağırlayan, ülkelerin akıl ve vicdan tutulması yaşadıkları açıktır. Milliyetçi-ülkücü hareketi terörle anmak, terör sevicilerin harcıdır. Teröristleri ülkelerinde ağırlayan, ülkelerin akıl ve vicdan tutulması yaşadıkları açıktır. Milliyetçi-ülkücü hareketi terörle anmak, terör sevicilerin harcıdır. Yayınlanan rapor Avrupa değerlerinin inkârıdır. Bir Haçlı organizasyonudur, bizim için yok hükmündedir. Onların baktığı yer PKK’nın, YPG’nin, FETÖ’nün sığınıp ikmal yaptığı yılan deliğidir. Biz hakkın yanındayız, halkın yanındayız. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası da söz konusu raporun 19 Mayıs’ta yayınlanmasıdır. Nefret salgını vebadan daha büyük hasar vermektedir.”

“Türkiye’yi seçime zorlamak, demokrasi ve milli irade düşmanlığının yansımasıdır”

MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır. Biden’ın muhalefeti pışpışlaması sonu hüsran olacak maceraya atılmaktır. Ruhsatı kovboylar değil, güç odakları değil büyük Türk milleti vermektedir. Türkiye’yi siyasi, hukuki ve toplumsal alanlarda taşeronlar vasıtasıyla seçime zorlamak demokrasi ve milli irade düşmanlığının yansımasıdır. Türkiye sokakta bulunmadı, harita üzerinde kurulmadı. Türk milleti tesadüfen bir araya gelinmedi. Bağımsızlık hediye alınmadı. Sınırlarımız icazetle çizilmedi. Varsa çıksın karşımıza. Hiç kimse MHP ve ülkücü hareketin sabrını test etmemelidir. Herkesin sorumlu davranması tarihi bir görevdir. Biz hükümetimizin yanındayız. Sokak çetelerinin karşısındayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.