Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde 16 yaşındaki Jana Al Kiswani’yi yaraladığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinli ailelerin evlerine Yahudi yerleşimcilerin yerleştirilmesi planı nedeniyle bölgede başlayan gerginlik devam ediyor. İsrail ile Hamas arasında yaşanan ve 11 gün süren çatışmalar, 21 Mayıs saat 02.00’de ateşkes ilan edilerek sonlandırılmıştı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere en az 254 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalar sırasında İsrail güvenlik güçlerinin bir eve plastik mermi atarak 16 yaşındaki Jana Al Kiswani’yi yaraladığı görüntüler ortaya çıktı.

Şeyh Cerrah’ın giriş ve çıkışını kapatan İsrail, Filistinli ailelerin evlerinden çıkmalarına, dışarıdaki Filistinliler’in mahalleye girişine izin vermiyor. 

İsrail güvenlik güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bir eve plastik mermi atarak 16 yaşındaki Jana Al Kiswani’yi yaraladığı görüntüler ortaya çıktı.

Ailesinin ifadesine göre Jana, açılan ateş sonucunda omurgasından yaralandığı sırada evinin bahçesindeydi. Videoda, askerlerden birinin Al Kiswani’nin evine ateş açtığı görülüyor ve Jana’nın çığlıkları duyuluyor. Jana’nın çığlıklarına rağmen asker, aynı noktaya birkaç kez daha ateş açıyor. 

Jana, omurgasındaki kırık ile akciğerindeki sorun nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve tedavisine hastanede devam ediliyor. 

Sosyal medyada paylaşılan diğer videolarda ise Jana’nın, İsrail güvenlik güçleri tarafından kasıtlı olarak hedef alındığı görülüyor. 

Jalal isimli bir sosyal medya kullanıcısı olayın yaşandığı gün, Şeyh Cerrah’ta balkonlarından ve pencerelerinden sokağa bakan insanları doğrudan hedef alan bir grup polise şahit olduğunu ve polislere, “İnsanların evlerine ateş etmeyin” diye bağırdığını söyledi. 

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde devam ediyor. İsrail yönetimi, mahallenin giriş ve çıkışını beton bloklarla kapatarak askeri kontrol noktaları kurdu. Filistinli ailelerin evlerinden çıkmalarına ya da mahalle dışındaki Filistinliler’in girişine izin verilmiyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.