Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Soylu’ya destek veren Erdoğan muhalefeti hedefe koydu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, uzun süren suskunluğunu bozduğu bugünkü (26 Mayıs) AKP grup toplantısındaki konuşmasında, suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarıyla ilgili söylediklerini ve aynı konuşmadaki muhalefete yönelik söylemlerini değerlendirdi.

“Bu konuşmadan yola çıkarak, Erdoğan’ın kendisine muhalefet partileri ve kontrolü altında olmayan medyadan gelebilecek başka eleştirileri daha fazla baskıyla engellemeyi, siyaseti sertleştireceğini söylemek de mümkün.
Muhalefet ve kendisine bağlı olmayan medya üzerinde baskı kurmanın Türkiye’ye daha çok ve -vur-kaç niyeti taşımayan- düzgün yatırım gelmesini ve Erdoğan’ın cari açığı kapatmasını sağlamasını beklemek saflık olur.
Belki de bu gelişmeler, Erdoğan’ın artık Almanya ve Rusya’dan turist akınından ümidi kestiği ve en anti-Amerikan söylemle ABD ile işleri -14 Haziran’da Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde- yoluna koymaya çalışacağını gösteriyor. Ama bunu muhalefet ve medyayı daha fazla altına alıp ABD siyasetinin askeri çıkarları öne koyan ikiyüzlülüğüne güvenerek yapmak fazla iddialı olmuyor mu? Hassas ve tehlikeli bir oyun”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.