Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Op. Dr. Fikret Ünal: “Uzaktan eğitim çocukların göz sağlığını olumsuz etkiliyor, salgın bitse de etkileri devam edecek”

Koronavirüs salgını ile uzaktan çevrimiçi eğitime geçilmesi ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile telefon ve bilgisayar başında geçirilen saatlerin artması, göz sağlığını olumsuz etkiliyor. Medyascope yayınına konuk olan göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Fikret Ünal, günde sadece kendisine sekiz-on çocuğun göz rahatsızlıkları nedeniyle getirildiğini belirterek, alınması gereken önlemleri sıraladı: “20 dakikada bir en az 20 saniye gözler dinlendirilmeli. Ekran ışığı azaltılmalı, ekran koruyucu kullanılmalı ve mecbur kalınmadıkça ekrana bakılmamalı. Salgının göz rahatsızlıkları üzerindeki etkisi, salgın bittikten sonra da devam edecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.