Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile söyleşi: “Hizmet sektörüne normalleşme desteği verilmesi gerek, iki yılı ödemesiz, beş yıllık faizsiz kredi istiyoruz”

Koronavirüs salgınında haziran ayının başı ile birlikte normalleşme tartışmaları yapılırken, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, normalleşme ile birlikte esnafa, özellikle de hizmet sektörüne normalleşme desteğinin verilmesi gerektiğini söyledi. Salgından en fazla etkilenen esnaf olarak ilk olarak sektörlere göre iki yılı ödemesiz beş yıllık faizsiz kredi taleplerinin olduğunu belirterek, “Normalleşmeye geçilmesi ile bazı esnaf belki kepenk bile açamayacak durumdu. Diyarbakır’da bu süreçte bin 54 esnaf kepenk kapattı, yaklaşık 30 bin kişi işsiz kaldı. Esnaf artık diğer sektörlerde olduğu gibi tedbirlerini alarak bir daha kepenk kapatmak istemiyor” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.