Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “Salgın döneminde dünyanın içine gömüldüğü ekonomik şikayetleri siyasal itiraza dönüştürüp kara propagandaların garsonluğunu yapmak, vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmayacaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün (1 Haziran) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Konuşmasında ağırlıklı olarak muhalefeti eleştiren Bahçeli, erken seçim çağrılarını “sipariş” olarak niteledi. Taksim Camii’nin açılışının ardından alevlenen “Atatürk’e hakaret” tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Atatürk’e tahammülsüzlük Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür” dedi.

Konuşmasının büyük kısmında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarına da değindi. Bahçeli konuya ilişkin şunları söyledi: “Siyasi mücadelenin bir ahlakı olmalıdır. Siyasi mücadele dürüstçe, mertçe, adam gibi yapılmalıdır. Siyaset ve demokrasi mücadelesinde nihai karar mercii millettir. Bunun dışında destek arayıp dayanak araştıranlar zillet ve ziyan çukurundadır. Çok değil, 2020 yılının farklı tarihlerinde erken seçime karşı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu’na ne olmuş, nereye kaybolmuştur? Kılıçdaroğlu’nun erken seçim zorlaması kimlerin talebi, hangi karanlık mahfillerin siparişidir? FETÖ’cülerin altı aylık süre içinde Kılıçdaroğlu’nun iktidarını dillendirmeleri, birden bire mayıs ayının ilk haftasından itibaren hükümet üyelerini hedefine alan iftira ve kampanyaları erken seçim dayatmasıyla yakından bağlantılıdır. Oyun büyük ve karanlıktır. Ülkemizin erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır.”

“Kılıçdaroğlu masal anlatmasın, ruh ikizi haline gelen mafyaya baksın”

Mafya ve siyaset ilişkisi hakkındaki tartışmalara da değinen MHP lideri, “Biden’in dümen suyuna giren, gazına gelen, kanlı teknesine binen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin, erken seçim isteği sahibinin sesi, melanetin sözüdür. Türk milleti böylesi bir tuzağa kesinlikle düşmeyecektir. Mafyayı Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı gören Kılıçdaroğlu, yalan makinesi olmakla kalmıyor, Türkiye düşmanlarının nesnesi olduğunu göremiyor. Kılıçdaroğlu masal anlatmasın, ruh ikizi haline gelen mafyaya baksın. Bizim mafya ile ortak olduğumuzu söylemek bariz bir saptırmadır” diye konuştu.

“Ekonomik şikayetleri siyasal itiraza dönüştürüp kara propagandaların garsonluğunu yapmak doğru değil”

Ekonomik sorunların salgın nedeniyle dünyanın her yerinde yaşandığını vurgulayan Bahçeli, “Salgın döneminde, dünyanın bile içine gömüldüğü ekonomik şikayetleri siyasal itiraza dönüştürüp kara propagandaların garsonluğunu yapmak doğru değildir. Vatan ve millet sevgisiyle de bağdaşmayacaktır. ‘Domates, patlıcan, soğan yiyemiyoruz’ itirazını seslendirirken birdenbire hain kurşunları yersek, ülkemizi yemeye çalışanlara gözümüzü ve vicdanımızı kapatırsak tarihi varlığımızı nasıl koruyabiliriz?” dedi.

“Türkiye, hukuk devletinin ilke ve esaslarını hızlı bir şekilde işletmek zorundadır”

Devlet Bahçeli, terör davalarının gereksiz yere uzatıldığını ve bunun da farklı algılamalara ve tartışmalara yol açtığını belirterek, “Türkiye, bir yanda terörü bitirme noktasına getirmişken diğer yanda hukuk devletinin ilke ve esaslarını hızlı bir şekilde işletmek zorundadır. FETÖ’nün de PKK’nın da kökü kazınmalı, kaynağı kurutulmalıdır. Şayet mahkemeler uzamaya devam ederse ülkemizin uluslararası çevrelerce istismarına zımnen göz yumulmuş olacaktır” diye konuştu.

“Atatürk’e tahammülsüzlük Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür”

Taksim Camii’nin açılışının ardından alevlenen “Atatürk’e hakaret” tartışmalarına da değinen Bahçeli şunları söyledi: “Atatürk bizim simgemizdir, ona laf yoktur. Atatürk’e tahammülsüzlük Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. İdeolojik dogmalarla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak hıyanete hizmettir. Ayasofya açılmışken, büyük bir özlem olan Taksim Camii’nin manevi hayatımıza kazandırılması sağlanmışken nükseden Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Kutuplaşmayı teşvik etmeye kimin ne hakkı vardır? Her güzel ve memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığı dönemde suyu bulandıran, bunu da Müslüman kisvesi altında yapanların Türkiye’nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır, gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Herkes uyanık olmak zorundadır.”

“Atatürk’e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduğunu mu sanıyorlar?”

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır. Atatürk’e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduğunu mu sanıyorlar? Atatürk düşmanlığı yapmak ihanete hizmettir. Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürk’ümüzden ne istiyorsunuz? Herkes bilsin ki Atatürk bizim ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Atatürk Türkiye’dir, Atatürk cumhuriyettir. Onu rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sahip çıkmak her nesil için görevdir. Atatürk’ten elinizi çekiniz. MHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonuna kadar sahip çıkacaktır.”

Bahçeli, spordaki başarıları tebrik etti

Bahçeli konuşmasını, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı’yı, EuroLeague’de şampiyon olan Anadolu Efes’i ve  Süper Lig şampiyonu Beşiktaş’ı tebrik ederek tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.