Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’ye doğru – D Grubu: Yıldızlar karması İngiltere, şampiyonluğu hedefliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), 11 Haziran Cuma günü başlayıp 11 Temmuz Pazar günü sona erecek. 2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalistlerini yeniden buluşturacak D Grubu’nda İngiltere, Hırvatistan, Çekya ve İskoçya, ilk iki sırada yer alabilmek için mücadele edecek. D Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarını, Medyascope‘tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı derledi.

İngiltere, rakiplerine gol oldu yağdı

2018 FIFA Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında EURO 2020‘deki rakibi Hırvatistan‘a elenen İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde tıpkı Hırvatistan gibi EURO 2020’de rakibi olan Çekya başta olmak üzere Kosova, Bulgaristan ve Karadağ ile kozlarını paylaştı. ”Futbolun Beşiği” olarak nitelendirilen ülke, grubunda oynadığı sekiz karşılaşmanın yedisini kazanarak EURO 2020’deki rakiplerine gözdağı verdi. Gareth Southgate’in öğrencileri, elemelerde oynadıkları bu sekiz karşılaşmada rakip fileleri 37 kez havalandırarak maç başına 4,6 gol ortalaması yakaladı. İngiltere’yi gruplarda sırtlayan isim ise Harry Kane oldu. Dünyaca ünlü yıldız, takımının attığı 37 golün 17’sine direkt katkı sağladı. Öte yandan Raheem Sterling de elemeler boyunca sekiz gol ve altı asistlik performans gösterdi. Her mevkide çok iyi oyunculara sahip İngiltere, Hırvatistan, Çekya ve İskoçya ile mücadele edeceği D Grubu’nu lider bitirerek 55 yılı bulan kupa özleminin ilk aşamasını geçmek isteyecek.

Gareth Southgate

İngiltere’de aday kadro açıklandı

13 Haziran Pazar günü Wembley Stadyumu’nda Hırvatistan ile karşılaşacak İngiltere’nin 26 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Gareth Southgate’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton),

Defans: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City),

Orta saha: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)

Forvetler: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City)

İngiltere’nin EURO 2020 programı

İngiltere, EURO 2020 öncesi 2 Haziran Çarşamba günü Avusturya, 6 Haziran Pazar günü ise Romanya ile hazırlık maçları oynayacak. Gareth Southgate‘in öğrencileri, EURO 2020’yi ise 13 Haziran’da Londra’da oynanacak Hırvatistan karşılaşması ile açacak. İngiltere, bu maçın ardından 18 Haziran’da İskoçya ve 22 Haziran’da Çekya ile karşılaşacak.

Harry Kane

İngiltere’de EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Oldukça genç bir nüveye sahip İngiltere, EURO 2020’ye adeta altın bir jenerasyon ile geliyor. Premier Lig’in Avrupa futboluna yön vermesi ile yıldız futbolcularını elinde tutmayı başaran “Üç Aslan” lakaplı ülke, 55 yılı bulan kupa kazanamama hasretine seyirci avantajını da kullanarak son vermek isteyecek. İngiltere’nin grubunda oynayacağı maçlara Londra’da bulunan tarihi Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak. Öte yandan kadrosunda Kyle Walker, Jack Grealish, Marcus Rashford, Raheem Sterling ve Jordan Henderson gibi dünyaca ünlü yıldızları bulunan İngiltere’de Gareth Southgate’in en büyük silahı ise kuşkusuz Harry Kane olacak. Tottenham’ın tecrübeli forveti, bu sezon 33 gol atarak Premier Lig’in gol kralı oldu. Ayrıca Harry Kane, sezonu 17 asist ile tamamlayarak yıllar geçtikçe oyununa yeni özellikler eklediğini herkese gösterdi.

İngiltere’nin eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

İngiltere 5-0 Çekya / Karadağ 1-5 İngiltere / İngiltere 4-0 Bulgaristan / İngiltere 5-3 Kosova / Çekya 2-1 İngiltere / Bulgaristan 0-6 İngiltere / İngiltere 7-0 Karadağ / Kosova 0-4 İngiltere

Hırvatistan, elemeleri rahat geçti

FIFA 2018 Dünya Kupası’nda finale yükselerek tarihinin en büyük başarısını elde eden Hırvatistan, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Galler, Slovakya, Macaristan ve Azerbaycan ile mücadele etti. Grubunun henüz ikinci maçında Macaristan yenilgisi ile sarsılan Damalılar, ardından oynadığı altı karşılaşmada dört galibiyet ve iki beraberlik almayı başararak grubunu zirvede tamamladı. Görece zayıf bir grupta yer almanın avantajını kullanan Hırvatlar’da Bruno Petkovic, Ivan Perisic, Nikola Vlasic ve Ante Rebic, elemeler boyunca takımlarını sırtlayan isimler oldu. Bu isimlerden özellikle Petkovic ve Rebic, Hırvatistan’ın gruplarda attığı toplam 17 golün dokuzunda direkt pay sahibi oldu. Öte yandan Zlatko Dalic‘in öğrencileri, Türkiye’nin EURO 2020’deki rakibi Galler ile oynadığı iki maçta rakibinden dört puan çıkarttı. Real Madrid’in orta sahadaki aklı Luka Modric ve Inter’in bu sezonki başarısının en önemli aktörlerinden Marcelo Brozovic gibi iki dünya yıldızına sahip Hırvatistan, İngiltere, Çekya ve İskoçya ile mücadele edeceği D Grubu’nu ilk ikide bitirmeyi hedefleyecek. Öte yandan Hırvatistan’ın en önemli isimlerinden Ivan Rakitic, 21 Eylül 2020 tarihinde milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

Zlatko Dalic

Hırvatistan’da aday kadro açıklandı

13 Haziran Pazar günü Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda İngiltere ile karşılaşacak Hırvatistan’da 26 kişilik aday kadrosu açıklandı. Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida, Damalılar’ın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edilen isimlerden birisi oldu.

Zlatko Dalic’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Lovre Kalinic (Hajduk Split), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

Defans: Domagoj Vida (Beşiktaş), Dejan Lovren (Zenit), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barisic (Glasgow Rangers), Duje Caleta-Car (Olimpik Marsilya) , Josip Juranovic (Legia Varşova), Domagoj Bradaric (Lille), Mile Skoric (Osijek), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (CSKA Moskova), Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb)

Forvetler: Ivan Perisic (Inter), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ante Rebic (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petkovic  (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)

 Hırvatistan’ın EURO 2020 programı

Hırvatistan, EURO 2020 öncesi 1 Haziran Salı günü Ermenistan, 6 Haziran Pazar günü ise Belçika ile hazırlık maçları oynayacak. Zlatko Dalic’in öğrencileri, EURO 2020’yi ise 13 Haziran’da Londra’da oynanacak İngiltere karşılaşması ile açacak. Hırvatistan, bu maçın ardından 18 Haziran’da Çekya ve 22 Haziran’da İskoçya ile karşılaşacak.

Luka Modric

Hırvatistan’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Son yıllara kadar Avrupa’nın dev kulüplerine futbolcu ihracat ederek ön plana çıkan Hırvatistan, günümüzde bu özelliğine Dinamo Zagreb‘in başarılarını da ekledi. 2020-2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynayan Hırvatistan temsilcisi, Dominik Livakovic, Josko Gvardiol, Luka Ivanusec, Bruno Petkovic ve Mislav Orsic‘i de milli takıma gönderdi. Öte yandan Damalılar, yerel liginin yükselişe geçmesinin yanı sıra Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea, Inter ve Milan gibi Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynayan futbolculara da ev sahipliği yapıyor. Özellikle orta saha rotasyonunda Luka Modric, Marcelo Brozovic ve Mateo Kovacic gibi isimler, Hırvatistan’ı grubunda favori ekiplerden bir tanesi yapıyor. Zlatko Dalic ise 2018 FIFA Dünya Kupası’nda şapkadan tavşan çıkartarak oluşturduğu Domagoj Vida-Dejan Lovren gibi bir ikiliyi, EURO 2020’de de oluşturarak fark yaratmayı planlıyor.

Hırvatistan’ın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Hırvatistan 2-1 Azerbaycan / Macaristan 2-1 Hırvatistan / Hırvatistan 2-1 Galler / Slovakya 0-4 Hırvatistan / Azerbaycan 1-1 Hırvatistan / Hırvatistan 3-0 Macaristan / Galler 1-1 Hırvatistan / Hırvatistan 3-1 Slovakya

Çekya, İngiltere’yi yenerek sürpriz yaptı

Geçmiş senelerde Pavel Nedved, Jan Koller, Tomas Rosicky ve Milan Baros gibi dünya yıldızı futbolculara ev sahipliği yapan Çekya, günümüzde yetiştirdiği futbolcuların yetersizliği nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Ancak Orta Avrupa ülkesi, yaşadığı bu sıkıntıya rağmen Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde mükemmele yakın bir performans göstermeyi başardı. EURO 2020’deki rakibi İngiltere başta olmak üzere elemeler boyunca Kosova, Bulgaristan ve Karadağ ile mücadele eden Çekya, oynadığı sekiz karşılaşmada beş galibiyet ve üç yenilgi alarak grubunu İngiltere’nin arkasında tamamlamayı başardı. Öte yandan Jaroslav Silhavy‘nin öğrencileri, sahasında oynadığı İngiltere maçını Jakub Brabec ve Zdenek Ondrasek’in attığı goller ile 2-1 mağlup ederek gövde gösterisi yaptı. Çekya’nın elemelerdeki yıldızı ise Bayer Leverkusen’in forveti Patrik Schick oldu. Schick, takımının attığı 13 golün dördünü kaydetmeyi başardı. Ayrıca Çekya’nın, elemelerde attığı 13 golün 12’sine farklı isimler imza attı. EURO 2020’de D Grubu’nda İngiltere, Hırvatistan ve İskoçya ile mücadele edecek Çekya’nın hedefi, grubunu ilk iki sırada tamamlamak olacak.

Jaroslav Silhavy

Çekya’da aday kadro açıklandı

14 Haziran Pazar günü İskoçya ile karşılaşacak Çekya’da 26 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Jaroslav Silhavy’nin açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Tomas Vaclik (Sevilla), Jiri Pavlenka (Werder Bremen), Ales Mandous (Sigma Olomouc)

Defans: Vladimir Coufal (West Ham United), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Ondrej Celustka (Sparta Prag), Tomas Kalas (Bristol City), David Zima (Slavia Prag), Jan Boril (Slavia Prag), Ales Mateju (Brescia), Jakub Brabec (Viktoria Plzen)

Orta saha: Lukas Masopust (Slavia Prag), Vladimir Darida (Hertha Berlin), Tomas Soucek (West Ham United), Antonin Barak (Hellas Verona), Alex Kral (Spartak Moskova), Tomas Holes (Slavia Prag), Petr Sevcik (Slavia Prag), Jakub Jankto (Sampdoria), Adam Hlozek (Sparta Prag), Jakub Pesek (Slovan Liberec) , Michal Sadilek (Slovan Liberec)

Forvetler: Patrik Schick (Bayer Leverkusen), Michael Krmencik (PAOK), Matej Vydra (Burnley), Tomas Pekhart (Legia Verşova)

Çekya’nın EURO 2020 programı

Çekya, EURO 2020 öncesi 4 Haziran Cuma günü İtalya, 8 Haziran Salı günü ise Arnavutluk ile hazırlık maçları oynayacak. Jaroslav Silhavy’nin öğrencileri, EURO 2020’yi ise 14 Haziran’da İskoçya ile oynanacak karşılaşma ile açacak. Çekya, bu maçın ardından 18 Haziran’da Hırvatistan ve 22 Haziran’da İngiltere ile karşılaşacak.

Patrick Schick

Çekya’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

EURO 2020’ye yükseliş grafiği çizerek katılan Çekya, Avrupa’nın önemli liglerinde forma giyen futbolcularının 2020-2021 sezonundaki başarılı performanslarına güveniyor. Son dört sezondur Werder Bremen kalesini koruyan Jiri Pavlenka, bu sezon takımının küme düşmesine rağmen ayakta kalan nadir isimlerinden olmayı başardı. Sezon boyunca kalesinde 57 gole izin veren Pavlenka, kulübünün küme düşen diğer ekiplere göre çok daha az gol yemesine sebebiyet verdi. Öte yandan Vladimir Coufal ve Tomas Soucek gibi iki West Ham United oyuncusuna da sahip olan Çekya’da bu isimlerden özellikle Soucek, 2020-2021 sezonunda takımına 10 gollük katkı yaptı. Ancak Patrik Schick, kuşkusuz Jaroslav Silhavy’nin EURO 2020’deki en büyük kozu olacak. 25 yaşındaki forvet, Bayer Leverkusen forması ile bu sezon çıktığı 36 karşılaşmada 13 gol ve bir asistlik performans gösterdi.

Çekya’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

İngiltere 5-0 Çekya / Çekya 2-1 Bulgaristan / Çekya 3-0 Karadağ / Kosova 2-1 Çekya / Karadağ 0-3 Çekya / Çekya 2-1 İngiltere / Çekya 2-1 Kosova / Bulgaristan 1-0 Çekya 

İskoçya’nın kaderini penaltılar belirledi

Tarihi boyunca EURO 2020’deki rakibi İngiltere’nin hep gölgesinde kalan İskoçya, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Belçika, Rusya, Güney Kıbrıs, Kazakistan ve San Marino ile mücadele etti. Grubuna Kazakistan mağlubiyeti ile başlayan Birleşik Krallık temsilcisi, daha sonra oynadığı San Marino ve Güney Kıbrıs maçlarını kazandı. Ancak İskoçya, grubunda direkt rakibi olan Belçika ve Rusya’ya her iki maçta da mağlup olmaktan kurtulamadı ve böylece kendisinden görece zayıf takımlardan üç puan almasının da bir önemi kalmadı. Grubunu 15 puan ile üçüncü sırada tamamlayan Steve Clarke‘ın öğrencileri, EURO 2020 hayallerini bir müddet ertelemek zorunda kaldı. Öte yandan UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde başarısız olan ülkelerin kendilerini EURO 2020’de gösterebilmeleri için 2018 yılında bir fırsat daha verdi. Buna göre dört ayrı yola ayrılacak 16 takım, tek maç formatında düzenlenecek yarı final ve final karşılaşmalarını kazanarak EURO 2020’ye katılabilecekti. İskoçya ise çekilen kuralarda C Yolu’na düşerek burada İsrail ile eşleşti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten karşılaşmayı penaltı vuruşlarının ardından 5-3 kazanan Birleşik Krallık temsilcisi, böylelikle finalde Sırbistan’ın rakibi oldu. Ancak İskoçya’yı bir kez daha penaltı atışları bekliyordu. Kritik mücadelenin 52. dakikasında Ryan Christie’nin golü ile öne geçen İskoçya, 90. dakikada Luka Jovic’in golü ile yıkıldı ve mücadelenin önce uzatma dakikalarına ardından ise penaltı vuruşlarına gitmesine razı oldu. Steve Clarke’ın öğrencileri, penaltı vuruşlarında bir kez daha mutlu sona ulaşmayı başararak EURO 2020 biletini cebine koydu. Kadrosunda Scott McTominay ve Andrew Robertson gibi iki yıldız futbolcu bulunan İskoçya, İngiltere, Hırvatistan ve Çekya ile mücadele edeceği D Grubu’nda sürprize imza atmanın peşinde koşacak. 

İskoçya’da aday kadro açıklandı

14 Haziran Pazartesi günü Çekya ile karşılaşacak İskoçya’nın 26 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Steve Clarke’ın açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Craig Gordon (Heart of Midlothian), David Marshall (Derby Conuty), Jon McLaughlin (Glasgow Rangers)

Defans: Nathan Patterson (Glasgow Rangers), Stephen O’Donnell (Motherwell), Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal), Greg Taylor (Celtic), Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich City), Declan Gallagher (Motherwell), Scott McKenna (Nottingham Forest), Jack Hendry (Oostende)

Orta saha: Billy Gilmour (Chelsea), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), Stuart Armstrong (Southampton), John McGinn (Hibernian), John Fleck (Sheffield United), David Turnbull (Celtic)

Forvetler: Che Adams (Southampton), James Forrest (Celtic), Ryan Christie (Celtic), Ryan Fraser (Newcastle United), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), Kevin Nisbet (Hibernian)

 İskoçya’nın EURO 2020 programı

İskoçya, EURO 2020 öncesi 2 Haziran Çarşamba günü Hollanda, 6 Haziran Pazar günü ise Lüksemburg ile hazırlık maçları oynayacak. Steve Clarke’ın öğrencileri, EURO 2020’yi ise 14 Haziran’da Çekya ile oynanacak karşılaşma ile açacak. İskoçya, bu maçın ardından 18 Haziran’da İngiltere ve 22 Haziran’da Hırvatistan ile karşılaşacak.

Andy Robertson

İskoçya’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Herhangi bir büyük organizasyonda gruplardan çıkmayı başaramayan İskoçya, EURO 2020’de bu şansızlığı kırmak için mücadele edecek. Birleşik Krallık temsilcisinin bu amaç uğrundaki en büyük kozu ise Hampden Park olacak. Glasgow şehrinde yer alan bu stadyum, ülkesinin Çekya ve Hırvatistan ile oynayacağı maçlara ev sahipliği yapacak. Öte yandan değişik formasyonları takımı üzerinde denemeyi seven Steve Clarke, özellikle Scott McTominay üzerinden formasyonunu şekillendiriyor. Manchester United’ın genç yıldızı, bazı durumlarda üçlü savunmanın solunda yer alırken bazı durumlarda ise dörtlü savunmanın hemen önünde konumlanıyor. Ayrıca İskoçya, sol bek mevkisinde forma giyen iki çok iyi oyuncuya da sahip. Arsenal’ın başarılı futbolcusu Kieran Tierney, sol kanattan yaptığı bindirmeler ile dikkat çekerken Liverpool’un yıldızı Andy Robertson ise özellikle ortalarının kalitesi ile göz kamaştırıyor. Robertson, son dört sezondur formasını giydiği Liverpool’da toplam 37 asistin altına imza atı. Steve Clarke’ın grup aşamalarında Robertson’dan en büyük beklentisi ise açtığı ortalar ile Che Adams ve Ryan Fraser gibi forvet oyuncularının skora gitmesini sağlamak olacak. EURO 2020’de D Grubu’nda İngiltere, Hırvatistan ve Çekya ile mücadele edecek İskoçya, ilk iki sırada yer alarak grubundan çıkabilmenin yollarını arayacak.

İskoçya’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Kazakistan 0-3 İskoçya / San Marino 2-0 İskoçya / İskoçya 2-1 Güney Kıbrıs / Belçika 3-0 İskoçya / İskoçya 1-2 Rusya / İskoçya 0-4 Belçika / Rusya 4-0 İskoçya / İskoçya 6-0 San Marino / Güney Kıbrıs 1-2 İskoçya / İskoçya 3-1 Kazakistan

İskoçya’nın play-off karşılaşmalarında aldığı skorlar:

İskoçya 0-0 İsrail (Pen: 5-3)

Sırbistan 1-1 İskoçya (Pen: 4-5)

 Medyascope çalışanları olarak biz de EURO 2020 D Grubu tahminlerimizi yaptık.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo bu:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

1) Hırvatistan

2) İngiltere

3) Çekya

4) İskoçya

Kaya Heyse:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) İskoçya

4) Çekya

Sedat Pişirici:

1) Hırvatistan

2) İngiltere

3) İskoçya

4) Çekya

Murat Aksoy:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Tamer Durak:

1) Hırvatistan

2) İngiltere

3) Çekya

4) İskoçya

Burak Tatari:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Eyüp Yıldız:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) İskoçya

4) Çekya

Senem Görür:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) İskoçya

4) Çekya

Ali Deniz Çakır:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) İskoçya

4) Çekya

Şemsi Can Albayrak:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Zeynep Timurlenk Pozut:

1) İngiltere

2) Çekya

3) Hırvatistan

4) İskoçya

Alp Akiş:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) İskoçya

4) Çekya

Mehmet Selçuk Ada:

1) Hırvatistan

2) İngiltere

3) İskoçya

4) Çekya

Metin Dirim:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Ali Macit:

1) İngiltere

2) Hırvatistan

3) Çekya

4) İskoçya

Kubilayhan Kavrazlı:

1) İngiltere

2) Çekya

3) Hırvatistan

4) İskoçya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.