Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Faiz bahane, Erdoğan “kontrol bende” deme ihtiyacında

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı “Faiz bahane, Erdoğan ‘kontrol bende’ deme ihtiyacında” başlıklı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran’da TRT’de katıldığı programdaki konuşmasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda, “Bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm. Yani bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın” demişti.

Erdoğan’ın Merkez Bankası hakkında söylediklerinin ardından Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybettiğini belirten Yetkin, “Son gelişmeler, Erdoğan’ın devlet yönetiminde kontrolü elden kaçırmakta olduğu, en azından otoritesinin zayıfladığı algısına yol açınca, dosta düşmana iplerin kimin elinde olduğunu bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duydu. Bunun da çok iyi bir şey olduğu zannıyla, Merkez Bankasının kağıt üzerinde kalan bağımsızlığını da ezdi geçti, doları ortada gerekçe dahi yokken bir daha patlatan faiz çıkışını yaptı” diye yazdı.

Yazının tamamına, buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.