Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının kapatılmasının ardından açtığı kişisel blogunu bir ay geçmeden kapattı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının kapatılmasının ardından açtığı “From the Desk of Donald J. Trump (Trump’ın masasından)” adlı şahsi blogunu kapattı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından atılmasının ardından açtığı “From the Desk of Donald J. Trump (Trump’ın masasından)” adlı şahsi blogunu bir ay geçmeden kapattığını duyurdu.

Trump’ın danışmanlarından Jason Miller, konu ile ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamada, Trump’ın ekibinin daha büyük bir sosyal medya platformu kurma teklifinde bulunduğunu ve bu konuda çalışmaya başladıklarını söyledi.

ABD’de 6 Ocak’ta yaşanan Kongre baskınından sonra Facebook ve Instagram, Trump’ın hesaplarını “süresiz” olarak engellemişti. Twitter, Snapchat ve YouTube ise Trump’ın hesaplarını kalıcı olarak kapatma kararı almıştı. 

Trump, sosyal medya devlerinin platformlarından uzaklaştırılmasının ardından “From the Desk of Donald J. Trump” adlı sosyal medya platformunu kurmuştu. Trump, kurduğu bu platformu “özgürce ve güvenli bir şekilde konuşulacak bir yer” olarak tanımlamıştı. Fakat Trump’ın blogu beklenilen ilgiyi görmemiş ve Washington Post gazetesi 21 Mayıs’ta, blogun “şaşırtıcı derecede küçük bir izleyici kitlesi” çekebildiğini yazmıştı.  

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.