Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Akşener CHP’li Taşdelen’e neden çıkıştı?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in dün (2 Haziran), CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da katıldığı bir açılışta, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’e şaka yollu çıkışmasının, iktidar-muhalefet ilişkileri açısından nasıl yorumlanabileceğine değindi.

“2019 seçimleri sadece ‘Erdoğan’ın yenilmezliği’ ya da özellikle İstanbul’daki seçim tekrarı konusunda ‘Erdoğan’ın kaybedeceği seçime gitmeyeceği’ gibi yargıları yıkmakla kalmadı. Aynı zamanda, ‘AK Parti hükümetinden destek almayan belediyelerin aciz kalacağı’ propagandasına da son verdi.

Kılıçdaroğlu-Akşener ittifakı kendisini iktidara yakın hissetmeye başlamış, bu yüzden Erdoğan’a durmadan ‘erken seçim’ çağrısı yapıyorlar. Belediye seçimlerinde başarı getiren ittifaklarının belediyelerdeki sonuçlarıyla da moral buluyor, bunu yaymak ihtiyacı duyuyorlar.

İkiliyi yakında CHP’li başka belediyelerin yatırım projelerinde de birlikte görmek bunun işareti olacak” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.