Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacağını söylediği “müjdeyi” duyurdu: “Fatih sondaj gemimiz Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen salı (1 Haziran) katıldığı televizyon programında bir “müjde” açıklayacağını söylemişti. Erdoğan, müjdeyi “Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı” diyerek duyurdu.

“Karadeniz’de 540 milyar metreküp gaz keşfedildi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (4 Haziran), Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde katıldığı temel atma töreninde duyurduğu keşfe dair ayrıntıları açıkladı. Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Sondaj çalışmalarımız devam ediyor”

Sondaj çalışmalarının yapıldığı Karadeniz sahasının stratejik önemine vurgu yapan Erdoğan, bölgeden yeni keşif haberlerinin de gelebileceğini söyledi. Erdoğan, gazın çıkartılmasında nasıl bir süreç işleyeceğine dair ise şunları söyledi:  “Dünyada 2020’de, denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçmiştir. Kendi gemilerimizle hem sismik araştırmalar hem de sondaj araştırmaları yapıyoruz. İşte şimdi milletimizle yeni bir müjdeyi daha paylaşıyoruz. Türkiye’yi en büyük cari açık kalemi olan enerji ithalatından kurtaracak kalkınma hamlemizi hızlandırmak en büyük hedefimizdir. Üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama, deniz tabanında kurulacak doğalgaz üretim sistemleri. İkinci aşama, karada doğalgazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır. Doğalgaz kullanıma hazır hale geldiğinde zaten ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. İlk etapta, 10 kuyunun sondajını ve tamamlama işlemini bitirecek ardından yeni sahalara açılacağız.” 

“Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk reaktörünü, 2023 yılında hizmete alacağız”

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk reaktörünü, inşallah 2023 yılında hizmete alacağız. Vadeli elektrik piyasasını da devreye alarak elektriğin ileri tarihli alım ve satımına imkan sağlıyoruz. Biz eser ve hizmet siyasetiyle 19 yıldır milletimizin emrinde gece-gündüz çalışıyoruz. Demokrasiyi ve özgürlükleri toplumun her kesimine, her bireye yayan bir yönetim anlayışının sahipleri olarak kalkınma atılımlarımızı da 81 ile yayarak genişlettik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.