Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Futbolda şike davası” kapsamında, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlamalarıyla bin 406 yıl hapis cezası kararı verildi

İstanbul 23.  Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda “Futbolda şike davası” olarak bilinen davada kararını açıkladı. 88 sanığın yargılandığı davada, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlamalarıyla bin 406 yıl hapis cezası kararı verildi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre mahkeme, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç‘ı “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “iftira” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarından bin 972 yıl 10 ay, soruşturma sürecini başlattığı iddia edilen eski polis memuru Lokman Yanık ‘ı ise “silahlı terör örgütüne yardım”, “iftira”, “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarından 161 yıl 8 ay hapse mahkûm etti.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan davanın karar duruşmasına Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı.

Ali Koç, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’nin bir pazar sabahı başlayan ve bugüne kadar maddi manevi çok büyük zararlara uğratan bu davada çok önemli bir dönüm noktasına geldik. Hukuki süreç tamamlanmadı. Yargıtay’dan karar bekliyoruz. Bugün çıkan kararlarda cezalar o kadar ağır ki değişeceğini sanmıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.