Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ankara’da derin Peker sessizliği ne zaman bozulacak?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanadığı yazısında, suç örgütü lideri Sedat Peker’in bugün dokuzuncu videosunu yayınlamasının ardından, “Ankara’da derin Sedat Peker sessizliği ne zaman bozulacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk hakkındaki iddialarını ele alan Yetkin, Peker için “Hem aslan avından söz ediyor hem Erdoğan’a toz kondurmuyor, böylelikle kendisini kurtarmak için bir kapıyı açık bırakıyor. Ama Erdoğan’ın etrafına, başta çok güvendiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere saldırdıkça saldırıyor” diye yazdı.

Yetkin, hükümetin Peker’in iddiaları konusunda sessiz kaldığını ifade ederek, yazısını şöyle tamamladı:

“Bu konular sessiz kalarak, ya da her hafta bir cami, har ay bir doğal gaz yatağı açarak kapatılacak boyutta değil. İç ve dış siyasi dengeler yeni bir Suriye, ya da Libya seferine de uygun değil. Doğrusu ise yargı üzerindeki baskıya son verip hem yargının hem de TBMM’nin bu konuları engellenmeden soruşturmasına imkân tanımak. Giderek derinleşen, koyulaşan bu sessizliği doğru kişilerin sorduğu doğru sorularla kırmak zorunlu. Eskiler sükût ikrardan gelir demişler. Sessizliği öyle mi açıklayacağız yani? Yoksa sessizliği bozmak için beklenen bir şey mi var? Bilsek de biz de beklesek.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.