Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “HDP’ye açılan kapatma davası hukuki değil, siyasi bir intikam davasıdır”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalar yapan Pervin Buldan, “Onca baskı ve zulme rağmen halklarımızın iradesini teslim alamadılar. HDP’ye kurulduğu günden bu yana pervasızca saldırdılar, saldırmaya devam ediyorlar” diye konuştu. Devlet-mafya-siyaset ilişkisiyle ilgili de konuşan Buldan, “Mafya ve çeteleri öyle güçlendirdiler ki suç örgütlerini ve Susurluk takımını devletin başına adeta kayyum yaptılar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

“Kapatma davası 7 Haziran’ın intikam davasıdır”

Buldan, HDP’ye yönelik son açılan kapatma davasının siyasi bir intikam davası olduğunu belirtti: “Onca baskı ve zulme rağmen halklarımızın değişim umudunu tüketemediler, halk iradesini teslim alamadılar, haziran dayanışmasını ve ruhunu yenemediler. HDP’ye kurulduğu günden bu yana pervasızca saldırdılar, saldırmaya devam ediyorlar. Binlerce yönetici ve üyemizi tutukladılar ama bize geri adım attıramadılar. HDP, eşit ve özgür yaşam fikriyle tüm Türkiye’ye açıldı. HDP’nin rüzgârı her yerde esti, herkese nefes oldu. Dün açtıkları kapatma davası altı yılın intikam davasıdır.

HDP’nin açılan davalarla susturulamayacağını vurgulayan Buldan, “Dün bir kez daha haklı çıktık, bu kumpas davasının hukuki değil siyasi olduğunu 7 Haziran tescillemiştir. Bir kez daha bunları suç üstü yakaladık. Bu dava, HDP’nin yürüttüğü siyasetle, HDP fikriyatıyla baş edememe davasıdır. Bu dava Susurluk tuğlalarının çekilecek olmasından duyulan korkudur, Kobani’yi düşüremeyen IŞİD’in intikamını alma davasıdır. Bu dava, demokratik siyaseti engelleyemeyen darbeci iktidarın intikam davasıdır. Teşhir olan, yolsuzluk, hırsızlık ve çete düzeninin intikam davasıdır. Kapatma davası açarak HDP’yi ve Türkiye halklarını susturabileceğinizi sanıyorsunuz çok büyük yanılıyorsunuz. Halklarımızın güçlü iradesi karşısında asla başaramayacağınızı size söylemek isteriz. Mafya ve çetelerin yazdığı siyasal tarihiniz değil, halklarımızın yazdığı onurlu tarih kazanacaktır. Suçlular ittifakı değil, halklar ittifakı kazanacak” diye konuştu.

“Ne zaman pislikleri ortaya dökülse akıllarına HDP, Kürtler geliyor”

Buldan, sözlerine şöyle devam etti:

Ne zaman pislikleri ortaya dökülse akıllarına HDP, Kürtler geliyor. Bu iktidarın anayasa ve hukuku rafa kaldırması bugünler içinmiş. Mafyaya sıfır soruşturma, HDP’ye kapatma. Tam da 7 Haziran’ın yıldönümünde. 7 Haziran 2015 seçimlerinin yıldönümünde HDP’ye bir kez daha kapatma davası açtılar. Kobani kumpas davasında olduğu gibi kirli, siyasi bir operasyonla karşı karşıyayız. Bugünkü mafyatik düzenin bir kırılma noktasıdır 7 Haziran. Açtıkları kapatma davası HDP’yi daha fazla büyütecek ve daha fazla güçlendirecek, kimsenin kuşkusu olmasın. Mücadelemiz daha da büyüyecek. Meydanı bu çete-mafya düzenine bırakmayacağız. Yolumuza engeller çıkarsalar da bundan sonra da bir bir aşmaya devam edeceğiz. Buna gücümüz de kararlılığımız da var. İstedikleri kadar bizi siyaset dışına atmaya çalışsınlar, demokratik siyasetten vazgeçiremeyecekler bizi. Demokratik ittifaka yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Türkiye halkları görmelidir ki ülkeyi bu çöküşten çıkaracak güç ve demokratik seçenek sadece HDP’dir. Kapatma davasının sonuçlarını biz değil, iktidar düşünsün. Kimse karamsarlığa kapılmasın.”

“Mafyanın itirafında olduğu gibi her suçta beraber oldukları büyük bir geniş aile kurdular”

Buldan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin de şunları söyledi: “İktidar, mafya-suç örgütleriyle birlikte geniş bir aile kurdu. Mafyanın itirafında olduğu gibi her suçta beraber oldukları büyük bir geniş aile kurdular. Bunun adı yerli ve milli suçlular itirafıdır. Mafya ve çeteleri öyle güçlendirdiler ki suç örgütlerini ve Susurluk takımını devletin başına adete kayyım yaptılar. Yöneticileri suç örgütlerinin hukuk dışı her faaliyetinden siyasal olarak beslendiler, güç devşirdiler, kara para ekonomisiyle siyasetlerini alttan finanse ettiler. Bugünlerde biliyorsunuz özellikle Marmara Denizi’nde ortaya çıkan deniz salyası ürkütücü boyutta. Ancak mafya, bürokrasi, siyaset ittifakının ülkeye yaydığı müsilaj Marmara’dakinden daha beterdir. Bu siyasetin ürettiği salya, tüm ülkeyi salgın gibi sarmıştır. Tıpkı 90’lardaki gibi. Bu zihniyet yıllardır bu ülkeyi adeta sumen altı cumhuriyetine dönüştürmüştür. Bütün pisliklerin üstünü devlet sırrı söylemiyle kapattılar, kapatmaya devam ediyorlar.”

“Ahmet Şık’ı bu koltuktan indirecek olan siz değil, ona oy verecek halklarımızdır”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile ilgili, “Bu bölücünün layık olduğu yer demir parmaklıkların arkasıdır” sözlerine de değinen Buldan, “İktidarın ortağı bugünkü grup toplantısında yine tehditler, tehditler, tehditler. Sevgili Ahmet Şık arkadaşımıza tehditler savurdu. Ahmet Şık, bu ülkenin halkları tarafından seçilen bir milletvekilidir. Onu bu koltuktan indirecek olan, ona oy verecek halklarımızdır. Kimsenin gücü Ahmet Şık’ın milletvekilliğini kaldırmaya da yetmeyecektir. Bir talimat da yargıya verildi, ‘Gözler AYM’de olacak’ dedi. Hayır, gözler sizin ittifak halinde olduğunuz suç örgütlerinde, çete düzeninizde, birlikte işlediğiniz suçlarda olacaktır. Gözler sizin hırsızlık ve yolsuzluklarınızda olacaktır, yaptıklarınızın hesabını asıl siz yargıya vereceksiniz ve bundan kaçamayacaksınız” dedi.

Budan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“SMA hastaları için acil eylem planı yapılmalı, kaynak oluşturulmalı”

Her ay bir-iki bebek hayatını kaybediyor. SMA’nın neden olduğu can kayıpları devletin, yurttaşın yaşam hakkından feragat halini göstermektedir. SMA hastaları umut ışığı beklemektedir. Tedavileri milyonlarca doları bulmaktadır. Bu kanayan yaraya Sağlık Bakanlığı acilen el atmak durumundadır. Bu vicdani sorumluluktur. SMA hastaları için acil eylem planı yapılmalı, kaynak oluşturulmalı. HDP olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.