Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya hükümeti, ülkedeki Twitter yasağını ihlal eden kişilerin yargılanmasına karar verdi

Nijerya hükümeti ülkede, sosyal medya ağı Twitter’ın faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu. Twitter’ın faaliyetlerinin askıya alınmasının ardından Adalet Bakanı ve Başsavcı Abubakar Malami, Twitter yasağını ihlal eden kişilerin yargılanmasına karar verdi.

Nijerya Adalet Bakanlığı Sözcüsü Umar Jibrilu Gwandu‘nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Adalet Bakanı ve Başsavcı Abubakar Malami, federal hükümet tarafından konulan Twitter yasağını ihlal eden herkesin yargılanmasını emretti

Malami, yargılama sürecinin hızlı bir şekilde yapılması için Nijerya İletişim Komisyonu ve Nijerya İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı ile ortak çalışacaklarını vurguladı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Nijerya’nın güneydoğusunda kamu binalarına saldıran isyancılara yönelik 1 Haziran günü Twitter’dan yaptığı paylaşımda, 1967 ile 1970 yılları arasında ülkede 1 milyon kişinin ölümü ile sonuçlanan sivil savaşı anımsatarak,“30 ay boyunca alanda savaşan bizler, onlara anladıkları dilden davranacağız” demişti.

Twitter, Buhari’nin bu paylaşımını silmiş ve resmi hesabını, isyancılara karşı soykırım tehdidinde bulunduğu şikayetleri üzerine 12 saat boyunca kapatmıştı. Bunun üzerine Nijerya hükümeti, ülkede Twitter’ın faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.