Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın: “Suç isnat edilen herkes yargılanmalı ama yargılama adil olmalı”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in avukatı Ersan Barkın, Medyascope‘a konuştu. Barkın, avukatların pasaportlarının iptal edilme sebebini, Peker hakkındaki soruşturma ve davaları, korumanın ne zaman verildiğini, hukuki olarak Peker’e yöneltilen suçlamaları değerlendirdi.

Barkın şöyle konuştu: “Avukat, müvekkili ile özdeşleşmez ama benim Peker ile özdeşleşmekten rahatsız olduğum anlamına gelmesin. Savunmanlık, savaş muhabirliği gibi. Risktir ama damarınıza girdiğinde atamadığınız bir şeydir. Politik davalardaki avukatlar bunlarla karşılaşıyor, bu kabul edilebilir bir durum değil.”

“Sedat Peker, son dönemdeki davalarından beraat etti”

“Sedat Peker, son dönemdeki davalarının tamamından beraat etti. Videolarında, Barış Akademisyenleri’nin muhatap olduğu davaya dair özür de diledi. Geçmişten gelen bir mahkumiyeti var. Uluslararası bir yakalama kararı olup olmadığından da emin değilim.

Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla yurtdışına çıktığında da geçerli olan bir koruma var. İddia edilen demeyi bilmiyoruz galiba. Suç isnat edilen herkes yargılanmalı ama yargılama adil olmalı. Peker’in videolardan önce de kabul edemediği şey, kızlarının maruz kaldığı durumdu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.