Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya: “Toplum olarak salgından sıkıldık ama henüz rahatlama aşamasına gelmedik”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, toplum olarak koronavirüs salgınından sıkıldığımızı ancak rahatlayabileceğimiz bir aşamadan uzak olduğumuzu söyledi. Dr. Yerlikaya, Diyarbakır’da günde 1.400-1.500 test yapıldığını ve bunun yüzde 15 ile 20’sinin hâlâ pozitif çıktığını da belirterek, “Hastanelere yansımasa da evde tedavi gören hasta sayısında son iki-üç haftada az da olsa bir artış söz konusu” dedi.

Aşı yönetiminden kaynaklanan bir tereddüt ve kaygının olduğunu da söyleyen Yerlikaya, “Diyarbakır’da aşılama oranı hâlâ yüzde 47 civarında. Birçok hastanın aşıdan haberi yok. Kanser hastaları gibi kronik hastalar aşı konusunda yeteri kadar bilgilendirilmemişler. Toplumun yüzde 70 gibi bir oranı aşılanırsa ancak bu bulaşın zinciri kırılabilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.