Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Türkiye için yaptığı “Seyahat etmeyin” uyarısını “Seyahatinizi gözden geçirin” olarak güncelledi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 60’tan fazla ülke için koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı “Seyahat etmeyin” uyarısını bir basamak düşürdü ve “Seyahatinizi gözden geçirin” olarak güncelledi. Böylece iki doz aşısını olmuş Amerikalılar bu bölgelere seyahat edebilecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün (8 Haziran) koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı seyahat uyarılarını güncelledi. 

CDC, “ciddi salgın söz konusu ülkeleri, devam eden ancak yayılımı kontrol altında olan ülkelerden daha iyi ayırt etmek” amacıyla güncelleme yaptıklarını duyurdu.  

CDC, “Seyahat etmeyin” uyarısını yaptığı ve aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 61 ülkeyi yüksek risk teşkil eden ülkelerin bulunduğu Seviye 4’ten Seviye 3’e indirdi. 

Üçüncü seviyeye inen ve iki doz aşı olan yolcuların seyahat edebileceği ülkeler arasında Türkiye, Fransa, İtalya, İspanya, Ekvador, Filipinler, Güney Afrika, Kanada, Rusya, İsviçre, Ukrayna, Macaristan, Polonya, Danimarka ve Ürdün de bulunuyor. 

Listede Tokyo Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Japonya’nın da seyahat uyarısının üçüncü seviyeye indirilmesi dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilendirme sayfasındaki seyahat uyarıları, ABD vatandaşlarının yurtdışı seyahat planlamalarına yardımcı olmak için düzenli olarak güncelleniyor. CDC’nin kılavuzuna göre, “çok yüksek” (Seviye 4), “yüksek” (Seviye 3), “orta” (Seviye 2), “düşük” (Seviye 1) ve “bilinmeyen” olmak üzere beş seviye bulunuyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.