Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletten umudunu kesenler, terör örgütleri yetmezmiş gibi şimdi de suç örgütlerine bel bağlamışlar”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını partisinin dünkü (8 Haziran) grup toplantısında gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yönelik, “’Lağım çukuru’ diye ifade edilen iftiraların ve ortaya atanların peşinden gitmek ancak kendini oraya layık görenlerin işidir. Milletten umudunu kesenler, terör örgütleri yetmezmiş gibi şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar” dedi.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (8 Haziran) yapılan CHP grup toplantısında suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi:

Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve ortaya atanların peşinden gitmek ancak kendini oraya layık görenlerin işidir. Milletten umudunu kesenler, terör örgütleri yetmezmiş gibi şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar. Girdiği her seçimde ‘Şu kadar oy alamazsam bırakırım’ deyip sonra arsızca o koltukta oturanlar, önce bunu kendine söylemelidir. Türkiye’de kimsenin bu haysiyet fukaralarından ders almaya ihtiyacı yoktur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kirli senaryolara çekilmesini kabul edemeyiz. Ülkemize, ne şu veya bu dış gücün, ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin, ne de içeride bu kirli senaryoya gönüllü figüran yazılanların istikamet çizmesine izin vermedik. Sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara bakıyorsunuz, durmadan hep iftira. Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa imkanları seferber ederek yaptık. Nankörlük parayla değil. Nankörlüğe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel haberler alıyoruz ama bunlar çıkmış, ‘Millet aç’ diyor. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar anlamaz ki.”

“Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirmek için strateji planımızı üç ay içinde tamamlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa ilişkin gerekli çalışmaların yapıldığını ve en kısa sürede müsilajın temizleneceğini söyledi. Erdoğan, “İnşallah müsilaj belasından kısa zamanda Marmaramızı, İstanbulumuzu temizleyeceğiz. Meseleyi ilk andan itibaren takip ettik. Alınan numuneler TÜBİTAK’ta incelemeye alındı. 700’ü aşan bilim insanı ile geniş katılımlı çalıştay Kocaeli’nde düzenlendi. Deniz temizliğine ilişkin genelge de Marmara’daki illerimize gönderildi. 15 bölgede temizlik çalışması başladı. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirmek için strateji planımızı da inşallah üç ay içinde tamamlıyoruz. Artıma tesisi inşaatımızı törenle durduran, metroların inşaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece’nin derelerini bakterilere teslim eden her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin emrine bu ülkeyi teslim edemeyiz. Partisine bakmaksızın işini yapmayan kurumların eksiğini yapmak bize düşüyorsa bunu yapmaktan da çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

“Kanal İstanbul’un inşasına başlıyoruz”

Kanal İstanbul projesine de başlanacağını belirten Erdoğan, planlama sahasının yarısından fazlasının yeşil alanlardan oluşacağını, bu projenin İstanbul’un ve Türkiye’nin iftiharı olacağını söyledi:

Kanal İstanbul’un inşasına da başlıyoruz. Planlama sahasının yarıdan fazlası yeşil alanlardan oluşan bu proje, İstanbul’un ve ülkemizin iftiharı olacaktır. Depremi tetikleyeceğinden nice zırva ile engellemeye çalışanlar önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler. Salda Gölü’ndeki su kalitesini de düzenli izliyoruz. Yılda 9 milyar adet su ambalajını geri dönüşüme kazandırıyoruz. Eşimin öncülüğünde başlayan sıfır atık projesi de Birleşmiş Milletler tarafından ödüle layık görülen bir başarı hikayesine dönüştü. 93 bin kamu binasında hayata geçen bu proje ile ekonomimize 17 milyar liralık neticeler elde edildi. Geri kazanım oranını yüzde 22’ye çıkardık, şimdi yüzde 35’i hedefliyoruz. Bazıları Norveç’e bakmaktan kendi ülkesinde olup bitenleri göremiyor. Millet bahçeleri bile başlı başına bir çevre devrimidir. Çevre bir inanç ve gayret meselesidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.