Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanser tedavisi gören karikatürist Kaan Ertem yaşamını yitirdi

Bir süredir kanser tedavisi gören karikatürist Kaan Ertem 53 yaşında hayatını kaybetti. Karikatür ve çizgi roman öykülerinde ağırlıklı olarak şehir hayatı içinde sıkışıp kalmış insanların yaşantılarını ve yaşama bakışlarını konu edinen Ertem, 1992 yılından beri “Öğreten Adam ve Oğlu”, “Erkut Abi”, “Zıçan Adam”, “Erdener Abi”, “Ezik Şarkıcı Altuğ”  gibi karikatür serileri ile tanınıyordu. 

1968 yılında İstanbul’da doğan Ertem, 8 Haziran’da yaşamını kaybetti. Ertem’in ilk karikatürü 1983’te Bulvar gazetesinde yayımlandı. Ardından, Limon, Leman ve L-Manyak dergilerinde uzun yıllar karikatürlerini çizdi. “Dengeli Beslenme”, “Öğreten Adam ve Oğlu” ve  “Erdener Abi” isimli üç karikatür albümü olan Ertem, 1995 yılında Marmara Üniversitesi Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu ve İstanbul Teknik Üniversite’deki yüksek lisans eğitimini tamamlamadan okuldan ayrıldı. . 

Leman dergisi, çizer Kaan Ertem’in vefatını Twitter hesabından “Arkadaşımız, canımız Kaan Ertem’i kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin, okurlarının, mizah dünyasının başı sağ olsun. Yarın 14.00’te Küçükyalı Kabristanı’nda defnedilecek” diyerek duyurdu. 

Moğollar müzik grubu da sosyal medya hesabından Kaan Ertem’in vefatıyla ilgili şu mesajı paylaştı: “1990 – 1992 yılları arası Leman dergisinde yaptığı imza kampanyası ile Moğollar’ın tekrar bir araya gelmesinde çok önemli katkısı olan Kaan Ertem’in kansere yenik düştüğünü öğrendik, çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz… Huzur içinde uyu Sevgili Kaan…”  

https://twitter.com/MogollarOnline/status/1402335443979587594

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.