Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu erken seçim isterken, Erdoğan neden kaçıyor?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yaymnlanan yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısı yaparken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim istememesini “Oysa Erdoğan idi şimdiye kadar muhalefeti seçimle korkutan. Şimdi Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı erken seçim ile korkutuyor. Roller değişti” diyerek yorumladı.

Durumun esas sebebinin ekonomi olduğunu belirten Yetkin, “CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın beğenilen siyasetçi sıralamasında Erdoğan’ı geçmeye başlaması boşuna değil” diye yazdı. Yetkin, Kanal İstanbul projesinde ısrarın sebebinin, iktidarın şu anki durumu olabileceğini söyledi ve AKP’nin içinden gelen, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bu projeyi “rant projesi” olarak andığına dikkat çekti.

“Manzara bu olduktan sonra muhalefet neden erken seçim istemesin?” diye soran Yetkin, erken seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin rolünü hatırlattı: “Unutmamamız gereken bir şey var: 2002’den bu yana Türkiye’de bütün erken seçim, seçim tekrarı ve halk oylaması için sandık başına gidiş hep MHP lideri Bahçeli’nin çıkışıyla olmuştur.” Yetkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “siyasi taktisyenliğini” hafife almanın yanıltıcı olacağını belirtti.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.