Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’ın TikTok ve WeChat’in yasaklanması için çıkardığı kararları iptal etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin merkezli sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat’in ABD’de kullanılmasının yasaklanmasına yönelik çıkardığı kararnameleri iptal etti. Trump, TikTok ve WeChat kullanımını güvenlik gerekçesi ile yasaklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump’ın Çin merkezli sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat’in ABD’de kullanımını yasakladığı kararnameyi yeni bir kararname ile iptal etti

Biden, TikTok ve WeChat’in ABD’nin ulusal güvenliği için bir risk olup oluşturmadığının tespiti için Ticaret Bakanlığı’na kanıta dayalı analiz emri verdi. 

Bir Beyaz Saray yetkilisi, konu ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyi reddetti ve 2019 yılının sonlarında başlatılan TikTok hakkındaki güvenlik incelemesinin halen devam ettiğini söyledi. Bir başka yetkili ise gazetecilere verdiği demeçte, Beyaz Saray’ın, TikTok kullanıcılarının verilerinin kullanımı konusunda çok endişeli olduğunu belirtti. 

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın emirlerinin geri çekilmesinin büyük bir hata olduğunu savundu.

Trump yönetimi, WeChat ve TikTok’un ABD kullanıcılarının kişisel verilerinin Çin hükümeti tarafından toplanabileceğini belirtmiş ve ulusal güvenlik endişeleri oluşturduğunu iddia ederek uygulamaları yasaklayan bir karar almış ancak bu karar ABD’de hiçbir zaman yürürlüğe girmemişti.

ABD’li kullanıcılar tarafından en az 19 milyon kez indirilen WeChat, hizmetler, oyunlar ve ödemeler için yaygın bir araç olarak kullanılıyor. TikTok’un ise aylık ortalama 80 milyon ABD’li kullanıcısı bulunuyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.