Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, HDP’ye açılan kapatma davasını değerlendirdi: “İddianame hazırlığı önceden yapılmış, 7 Haziran tarihi tesadüf değil”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili iddianame hazırlığının çok önceden yapıldığını ve iddianamenin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) sunulduğu tarihin 7 Haziran olmasının tesadüf olmadığını, buna benzer davalarda tarihin rövanşist bakış açısı ile seçildiğini söyledi. AYM’nin iktidar ortağı tarafından kapatılma ile tehdit edildiği bir dönemde AYM’den tarafsız ve bağımsız bir karar beklemenin zor olduğunu da belirten Eren, “Ama her şeye rağmen AYM’nin bu siyasi tehdit ve telkinlerden bağımsız bir karar vermesini umuyorum” dedi. Sedat Peker videolarındaki iddialar ile ilgili ise ana muhalefet partisi ile sivil toplum kuruluşlarının bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini söyleyen Eren, “Yargı mensupları ile ilgili ciddi iddialar var, bu yargıyı tahrip eder. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun soruşturma başlatması gerekir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.