Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FikirFeza Gençlik Hackathonu 1 Temmuz’da başlıyor: ”Sınırsız düşün, bir arada üret”

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı gençlerin, aktif vatandaşlığı tüm toplum için teşvik edecek yol ve yöntemler üretmelerine alan açmak için “Hackathon” buluşması düzenliyor. İmeceLAB desteği ile yapılacak FikirFeza Gençlik Hackathonu, fikirleriyle toplumun sorunlarına çözümler sunacak 15-30 yaş aralığındaki herkesin katılımına açık. 1-10 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek Hackathona katılımın son başvuru tarihi ise 24 Haziran. 

Hackathon’da neler var?

FikirFeza Gençlik Hackathonu, 50’ye yakın takımın sorunlara yanıt olacak projeler üretmesi için alan açıyor. Başvuranlar arasından 150 kişinin yarışacağı programda yarışmacı takımlar, hiçbir sınır ve kalıp olmaksızın özgürce proje üretmeye davet edilecek. Katılımcılar, kendilerinin belirleyeceği bir hak alanında karşı karşıya kalınan toplumsal bir sorunu hedef alacak. Belirlenen sorunlara, çağı yakalayan ve ilham veren çözümler üretilirken medya, sanat, teknoloji ve eğitimin farklı imkanları da araştırılacak.

10 gün sürecek Hackathon boyunca katılımcılar danışmanlarla fikir alışverişinde bulunma, eğitim ve atölyelerde yer alarak donanım kazanma, uzman konuşmacılardan ilham alma fırsatı yakalayacak. Programın sonunda, jürinin seçtiği ilk üç projenin sahibi olan takımları ödül bekliyor. FikirFeza’nın üç finalist takımı, projeye dönüştürdükleri fikirlerini hayata geçirebilmek için sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin euro değerindeki Sivil Düşün desteğinden faydalanacak.

Hackathon hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvurmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.