Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik Trendleri Araştırması’nın bulguları – Özgür Ünlühisarcıklı: “Türkiye’nin Batılı müttefikleri ile ilişkilerinin yakın dönemdeki güçlü yanlarından biri karşılıklı güven olmayacak”

Alman Marshall Fonu ve Bertelsmann Derneği tarafından 29 Mart-13 Nisan 2021’de Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta yapılan anketlerin sonucunda hazırlanan Transatlantik Trendleri Araştırması yayımlandı. Araştırmanın sonucuna göre Türkiye, NATO ülkeleri arasında en az güvenilen ülke konumunda. Avrupa Birliği ülkelerinde Almanya ve Hollanda’daki katılımcıların yüzde 76’sı, İsveç’tekilerin yüzde 74’ü, İtalya’dakilerin yüzde 73’ü, Fransızlar’ın ise yüzde 72’si Türkiye’yi güvenilmez buluyor. Türkiye’yi güvenilmez bulan ABD’lilerin oranı ise yüzde 42. Raporun bulgularını, raporda Türkiye’nin yerini, yaklaşan Erdoğan-Biden görüşmesini ve Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğini Alman Marshall Fonu Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ile konuştuk.

Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.