Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa liberallerinin yeni başkanı Bulgaristan Türkü İlhan Küçük oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi İlhan Küçük, Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı’nın (ALDE) kongresinde başkanlık koltuğunun yeni sahibi oldu.

ALDE, 41. Olağan Kongresi’ni Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptı. ALDE üyesi partilerin temsilcileri, en üst karar alma organında toplandı, Bulgaristan’daki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin AP üyelerinden Türk kökenli İlhan Küçük’ü iki başkanından biri olarak seçti.

İlhan Küçük, eşbaşkanlık görevine seçilmesinin ardından şöyle konuştu:

“ALDE’nin yeni seçilen başkanlarından birisinin Doğu Avrupa ülkesinden olması iyi haber. Liberaller, Avrupa’daki coğrafyasını genişletiyor ve bu anlamda başkanlık görevine seçilmiş olmam, hem son 30 yılda liberal değerlerin garantörü olarak yerini pekiştiren Hak ve Özgürlükler Hareketi için hem de Bulgaristan ve bütün bölgemiz için bir takdirdir. Yeni üye ülkelerin ve Batı Balkanlar’daki ülkelerin vatandaşlarına seslerine kulak verildiği ve sadece statik gözlemci olmayarak, Avrupa süreçlerine içeriden katılabilecekleri yönünde güçlü bir mesaj gönderiyoruz. Bu konu özellikle Avrupa Birliği’nde reform yapılmasını ve ekonomik kalkınma, dijital ve yeşil dönüşüm konularındaki geleceğe yönelik önceliklerimizin belirlenmesini amaçlayan ve yakında düzenlenecek olan Avrupa’nın geleceği konferansı bakımından büyük önem taşımaktadır.”

1976 yılında kurulan ALDE, büyüyerek 1993 yılında liberal değerleri savunan bir Avrupa siyasi partisi haline geldi. Avrupa ülkelerinden 70’in üzerinde siyasi partinin üye olduğu ALDE’nin binlerce bireysel üyesi bulunuyor. ALDE, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu gibi kurumlarda temsil edilen Avrupa’nın en büyük siyasi oluşumlarından biri konumunda.​​​​​​​

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.