Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Karagümrük çetesi”ne operasyon: 19 kişi gözaltına alındı

Kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen örgüte karşı yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen ve yöneticisi olduğu söylenen Nuri Ergin‘in cezaevinde bulunduğu örgüte yönelik İstanbul merkezli dört ildeki operasyonlarda 19 kişiyi gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre sekiz kişi hakkında daha gözaltı kararı var.

“Mermi manyağı”, cezaevi isyanı, “Bu devlet bana Duyar’ı öldürttü” itirafı

Karagümrük çetesi ve “Nuriş” lakaplı Nuri Ergin, Sabancı suikastı faillerinden Mustafa Duyar’a yönelik itiraflarıyla gündemdeydi.

Arşivlerde yer alan haberlere göre öldürme, yaralama, bombalama suçlamalarıyla 1997’de gözaltına alınan Nuri Ergin ve kardeşleri, adliyeden firar etmişti. 1998’de tekrar yakalandıklarında Nuri Ergin’in adliye kapısında söylediği “Mermi manyağı yaparım onu” sözleri hafızalarda kaldı.

2000 yılında Nuri Ergin ve “Karagümrük çetesi” adı, Uşak Cezaevi’nde beş kişinin öldürüldüğü isyan ile gündeme geldi. Ergin o sırada hapishane penceresinden “Bu devlet bana Mustafa Duyar’ı öldürttü, ben öldürttüm” dediği anlar ile “Veli abiyi, Veli Küçük’ü ara bizi sor” cümleleri de kayıtlara geçti. Sabancı suikastı faillerinden Mustafa Duyar, 1999’da cezaevinde öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.