Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İktidar oy kaybederken muhalefet neden kazanamıyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, çeşitli siyasi yorumcuların görüşlerinden de alıntılar yaparak “İktidar bloku oy kaybederken muhalefet bloku neden kazanamıyor?” sorusuna yanıt aradı.

“Medyascope’ta Ruşen Çakır’a konuşan MetroPoll Araştırma Şirket Genel Müdürü Özer Sencar da, Sedat Peker videolarının sanıldığı gibi iktidar saflarından muhalefet saflarına ittiğine dair henüz somut gösterge olmadığını söylüyor.

Erdoğan’ın ise hâlâ güçlü bir silahı var: ‘Ben gidersem dindarlardan intikam alacaklar’ söylemi bu silah. Kılıçdaroğlu son günlerde ‘İntikam almak yok, sadece yolsuzluk yapanlar yargılanacak’ söylemiyle ne yapıp ne yapmayacaklarını söylemeye başladı. Kılıçdaroğlu ve müttefikleri bu söylemi geliştirip ‘sağa park etmiş’ seçmeni iktidar şeridinden muhalefet şeridine geçmeye ikna edebilecekler, ikircikli seçmene güven verebilecekler mi? Mesele biraz da bu” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.