Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de Netanyahu iktidarına son veren “Değişim Koalisyonu” hükümeti neleri değiştirebilir? – Doç. Dr. Louis Fishman ile söyleşi

İsrail’de Binyamin Netanyahu’yu kesintisiz 12 yıl oturduğu başbakanlık koltuğundan eden, sekiz partiden oluşma “Değişim Koalisyonu” hükümeti göreve başladı. İçinde ilk kez İsrailli Arapları temsil eden bir partinin de yer aldığı, ideolojik açıdan birbirinden çok farklı çizgileri temsil eden bu sekiz partinin iktidarı neler vaat ediyor? City University of New York Brooklyn College’ta, geç dönem Osmanlı Filistin’i üzerine çalışan tarih doçenti Louis Fishman ile konuştuk. Fishman’a göre yeni koalisyon hükümetinden Filistin sorunu ve Türkiye ile ilişkiler açısından değişim beklemek gerçekçi değil. Buna mukabil Fishman, Netanyahu döneminde kan kaybeden İsrail solu için yeni hükümetin bir toparlanma fırsatı yaratabileceği görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.