Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Kul hakkı yiyen hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yiyen hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesin” dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kılıçdaroğlu, konuşmasına Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa değinerek başladı: “Marmara’da 124 tür balık vardı. Ticari anlamda söylüyorum, çoğu bitti, kalmadı. Marmara Denizi’ni çökertme havuzu olarak kullandılar. Bütün kirlilikler oraya aktı. Deşarjın süratle ve ivedilikle durdurulması lazım. Bir yüzyıllık hedef belirlenirken o yüzyıllık hedefe çevre hakkını yazdık. Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız biz. Bu topraklarda ve şanlı bayrağımızın altında yaşıyorsak çocuklarımız güzel bir doğada yaşamalı. Onların da ağacı, kuşları görme hakları var. Sadece kitaplarda fotoğraflarını görmeliler. Doğa haklarını korumak adaleti korumaktır. Adalet sadece bizim için değildir, dünyanın da kainatın da hakları vardır. Onların da korunması lazım. Kentlere ihanet edildi. Yeşillikler yok edildi. Devasa bir kent beton ormanına döndü. Şimdi mücadele ediyoruz, daha çok yeşil alan nasıl yaratırız diye. Önlerine engeller çıkarılıyor.”

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı, dün akşam (14 Haziran) yemek yedikleri restoranda saldırıya uğramıştı. Saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Dün Didim Belediye başkanımıza beş kişi sopalarla saldırdı. Kim biliyor musunuz? Didim’de yapılan iki tane kule var. Didim’e ihanet edilmesini istemiyor bizim belediye başkanımız. ‘Yasadışı yapılan yerlerin tamamını yıkacağım’ diyor. Sen misin yıkmak isteyen! Önce havuz medyasının gazetesi yani Sabah, belediye başkanımıza iftira attı. Sen gazetecisin kardeşim. ‘Didim belediye başkanı tutuklandı’ diye yalan attılar. Öyle bir şey yok. Savcıyı tahrik ediyorlar, tutuklansın diye. Peki gazete özür diledi mi? Ahlaklı adam özür dilemez mi ? Dilemediler. Bunu söylüyorum ki bakalım yarın ne yazacaklar. Bir şey yazacakları yok bunu da ben gayet iyi biliyorum. Bu belediye başkanımız direndi, yıkım ihalesi açtı, kimse korkudan giremedi. Sonunda bir cesur adamı buldular ve dün akşam saldırıya uğradı. Belediye başkanımızın sağlığı yerinde. Mücadelesini yapsın Didimliler için. Didim çok güzel bir yer. Eskiden bazı sorunları vardı, o sorunları çözme konusunda da belediye başkanımız bütün iradesini ortaya koydu. Kendisine teşekkür ederiz.”

“Haram oya ihtiyacım yok”

“Kul hakkı yiyen hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesin, haram oya ihtiyacımız yok” diyen Kılıçdaroğlu. şöyle devam etti:

“Kibirli davranmayı devlet politikası haline getirdiler 19 yılda. TBMM’yi, kabul ettiği kanunları yeri zamanı geldiğinde hiç uygulamadılar. Kibre bakın. 600 milletvekilinin kabul ettiği yasaları ‘Ben uygulamıyorum’ diyor. ‘Anayasayı ben uygulamıyorum’ diyor. Çiftçi kardeşlerim bunu gayet iyi biliyorlar. Yürütme organı yüzde 1 paylarını vermedi. Şu anda engelli kadroları boş. 10 bin engelli kadrosu boş. Bu ne demektir? Yasama organı ne derse desin ben bildiğimi okurum. Bütün engelli kardeşlerime sesleniyorum, bu adalet midir? Kimin adına almıyorsun? O kadroları doldurmak zorundasın. Adaletin tükendiğini görüyoruz. Devlette liyakati bozduğunuz andan itibaren bürokrasiyi yapacağınız yolsuzluklara hazır hale getirirsiniz. Peki devletin tepesindeki kişiler yolsuzluk konusunda bürokrasiyi yönlendirip yolsuzluğu gerçekleştirirlerse Allah aşkına söyler misiniz, bu adalet midir? Vicdan bunu kabul eder mi! Nerede bu adalet? Adaletsizliğin, yolsuzluğun daniskasını yazıyorlar. Şeytanın aklına gelmeyecek yolsuzluk yöntemlerini vallahi billahi hayata geçiriyorlar.”

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı başdanışmanının eşinin Merkez Bankası Banka Meclis üyeliğine seçilmesiyle ilgili, “Bir kişi düşünün karısı cumhurbaşkanı başdanışmanı, arkeolog ama Merkez Bankası Banka Meclis üyeliğine seçildi. Ne işi var arkeoloğun Merkez Bankası’nda! Kazı mı yapacak Merkez Bankası’nda? 128 milyar doları mı arayacak? Kimsin sen, kim seni oraya atıyor? İşi ehline vermiyorsunuz” dedi.

“Bu mudur adalet?”

128 milyar doların akıbetini sormayı sürdüren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“128 milyar dolar gitti. ‘Nereye gitti, bu soru sorulur mu?’ diyor. Ne soracağız! Nereye gitti bu para? Nereye gitti, kaça satıldı, bilmiyorum. Soralım sormayın, araştıralım araştırmayın! Bu mudur adalet. Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bu mudur adalet? Milletin vekili soru soramıyor. Böyle bir düzen görüldü mü dünyada? Yok böyle bir şey. 128 milyar dolar acaba nereye gitmiştir diye Merkez Bankası başkanı bir araştırayım dedi, pat diye görevden aldılar. Yine ben AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren kardeşlerime bir daha seslenmek isterim. Şehitler bizim şehidimiz, gaziler bizim gazimiz, şehit ve gaziler için yardım kampanyası açıldı. Çok güzel. Şehitlere ve gazilere verilecek paranın üzerine çöktüler ya! Bu mudur adalet? Şehitlerin ve gazilerin parasına çöken bir hükümet adaletli olabilir mi? Hırsızlık değil de nedir? Buna bir isim bulsunlar.

Devlet vergi verir ve bütçesi olur, bu parayla yatırımlar yapar. Beşli çetenin devletin büyük ihalelerini aldıklarını biliyoruz. Uluslararası istatistiklerde var. 19 yılda 220 milyar liralık ihale yapıldı, bu beşli çete aldı. Bu kadar dümeni çeviren insanlar 220 milyar liralık ihale verdiklerinde oradan nasiplenmezler mi? Para almamışlar mıdır? Türkiye lağım kokmuyor mu? Her tarafta rüşvetler nasıl döndüğü söylenmiyor mu? 220 milyar lira arkadaşlar. Bir devleti yeniden inşa edersiniz ve beş kişiye veriyorsunuz. AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren kardeşlerime  seslenmek istiyorum, bu mudur adalet?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.