Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzik emekçileriyle dayanışma konseri 19 Haziran’da düzenlenecek

Anadolu Müzik Kültürleri Derneği, Açık Radyo, İklimler ve Atölye Shiraz, salgın nedeniyle işsiz kalan müzisyenler ve müzik emekçileriyle dayanışmak için 19 Haziran’da YouTube’da dayanışma konseri düzenleyecek.  

Salgında alınan tedbirler nedeniyle sahneler, kültür merkezleri ve toplu eğlence mekânları kapalı. Konser, festival, şenlik vb. etkinlikler bir yıldan uzun bir süredir yapılamıyor. Geçimini müzikle sağlayan emekçiler ise uzun süredir işsiz. Bu dönemde temel gereksinimlerini dahi karşılamakta güçlük çeken müzik emekçileri, kademeli normalleşme adımlarında ve koronavirüs yardım paketlerinde uzun soluklu bir şekilde yer alamadı.  

Anadolu Müzik Kültürleri Derneği, Açık Radyo, İklimler ve Atölye Shiraz, önümüzdeki cumartesi günü (19 Haziran), salgında zarar gören müzisyenlere destek olmak için “Müzik Emekçileriyle Dayanışma Konseri”nin ikincisini düzenleyecek.  

YouTube’dan canlı olarak yayınlanacak gecenin moderatörlüğünü Cenk Güray, sanat yönetmenliğini ise Muammer Ketencoğlu üstlenecek. 

 Tüm geliri, ihtiyaç sahibi müzik emekçilerine aktarılacak konserde yer alan isimler şöyle: 

Ali Kazım Akdağ, Efgan Rende ve Ayşegül Aykaç, Ayfer Düzdaş, Ayfer Vardar, Ayşenur Kolivar ve Kenan Yaşar, Ayşe Tütüncü, Banu Kanıbelli, BAU Medeniyetlerin Sesi Koro ve Orkestrası, Birol Topaloğlu ve Yaşar Kurt, Brenna MacCrimmon ve Ladom Ensemble, Cenk Erdoğan, Chromas Korosu, Emin İgüs, Emre Dayıoğlu ve Teke Trio, Erkut Özkan, Evrim Ateşler, Grup Horizon, Gülcan Altan, Güler Gültekin, Haldun Karabudak, Havva Karakaş, İnce Saz, Janet ve Jak Esim, Kamuran Terzioğlu, MAGMA ve Boğaziçi Caz Korosu Ailesi ve Masis Aram Gözbek, Marem Gökhan Şen, Melisa Tuğ ve Kübra Ocak, Mehmet Erenler, Mehmet Atlı, Melike Demirağ ve Ruhi Su Dostlar Korosu, Mihrap Eskiocak, Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu, Murat Toktaş (Siya Siyabend), Münip Utandı, Sakoband, Salih Korkut Peker, Samida, Selen Gülün, Suren Asaduryan ve Volkan İncüvez, So Duo, SUSİ Korosu (Almanya), Şuşan Kalataş, Tangesta- Tangueros De Estambul, Teneke Trampet, Ulaş Özdemir, Vokaliz, Yansımalar, Yasemin Yurduşen Çanakçı ve Erkan Çanakçı, Yeşim Kantekin.

Etkinliğe bilet almak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.