Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ekonomideki en ciddi sorun ve Erdoğan’ın saplantısı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, diplomaside kurumlar üzerinden yürütülen ilişkileri baypas ederek, dış politikayı kişisel ilişkiler üzerinden yürüttüğünü savundu ve bunun artık bir “saplantı” haline geldiğini belirtti.

“Belki büyük ihaleler, hatta ihaleye de gerek duyulmadan teslim edilen müteahhitlik işleri gibi yatırımlar, kilit mevkilere ehliyetine bakılmaksızın paraşütle atamalar jet hızıyla çözülüyor ama diğer çoğu alanda devlet kurumları eskisine göre daha hantal, daha ağır işliyor. En sıradan günlük işlere kadar her konu Cumhurbaşkanı onayına bağlandığı için pek çok ciddi alanda karar alınamıyor. Erdoğan’ın masasında binlerce dosyanın imza beklediği iddia ediliyor Ankara kulislerinde. Yani sadece diplomasi de değil, her alanda Erdoğan’ın saplantıya dönüşmeye başlayan ‘kurumları aradan çıkarma’ eğilimi ile karşı karşıyayız” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.