Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Eskrim Şampiyonası Sakarya’da yapıldı

Adapazarı’nın kurtuluşunun 100. yılı” anısına 12 Haziran’da Sakarya’da başlayan Türkiye Eskrim Şampiyonası bugün (20 Haziran) tamamlandı. 10, 12 ve 14 yaş altı epe, kılıç ve flöre dallarında düzenlenen turnuvaya 25 şehirden 838 sporcu katıldı.

Fotoğraf: Servet Dilber

Kademeli normalleşme kuralları gereğince seyircisiz düzenlenen müsabakalara sporcular, HES kodları kontrol edilerek ve rahatsız olup olmadıklarına ilişkin anket yapılarak kabul edildi. Dokuz gün süren organizasyonda yaş kategorilerinde ilk sekize giren sporculara madalya, takım müsabakalarında ilk üçe girenlere madalya ve kupa verildi.

U14 epe takım müsabakalarında erkeklerde Alfa Spor Kulübü A takımı, kızlarda İstanbul ferdi sporcuları takımı; U14 kılıç takım müsabakalarında erkeklerde Bursa ferdi A takımı, kızlarda Vişnelik TESK takımı; U14 flöre takım müsabakalarında ise erkekler ve kızlarda Balıkesir Eskrim Spor Kulübü birincilik kupalarının sahibi oldu.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, 2020-2021 sezonunda düzenlenen turnuva sayısının, koronavirüs salgını nedeniyle geçmiş yıllara göre daha az olduğunu belirtti. Hayber, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılacak sporcuları belirleyebilmek için Gençler ve U17 gruplarında normal turnuva takvimini takip ettiklerini, U14 ve alt gruplarda ise seyahatleri azaltmak için bölgesel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çocukların sporla ilgilenmesinin öneminin özellikle son dönemde yaşanan kapanmalarda daha çok anlaşıldığını söyleyen Hayber, sporun çocukların sosyalleşme ve karar verme becerileri ile özgüvenlerini artırdığını, okul yaşamlarına da olumlu katkı sağladığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.