Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (21 Haziran) düzenlenen kabine toplantısının ardından NATO Liderler Zirvesi ve koronavirüs salgınında yeni normalleşme adımları hakkında konuştu. Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme ile ilgili “Her ülkeyle olduğu gibi ABD ile de yakın müttefiklik ilişkileri geliştirmeye hazırız” diye konuştu. Salgında yeni normalleşme adımları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan, 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırılacağını duyurdu. 

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

“1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz”

Koronavirüsle mücadelede alınan sokağa çıkma kısıtlamaların 1 Temmuz’dan itibaren tamamen kaldırılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 

“1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00’e çekiyoruz. Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. 1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.”

Hedefimiz birkaç hafta içinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmak

Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini bir ay daha uzatıyoruz. Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır.

“Bu zirvede bir kez daha görülmüştür ki Türkiye’siz bir NATO’nun varlığını sürdürmesi güçtür”

14 Haziran’daki NATO Liderler Zirvesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin müttefikleriyle daha yakın ve olumlu ilişkiler içinde olacağını belirterek, Türkiye’nin sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini söyledi. Zirvede Türkiye’nin NATO açısından öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: “Bu zirvede bir kez daha görülmüştür ki Türkiye’siz bir NATO’nun varlığını sürdürmesi güçtür. Türkiye en çok desteğe ihtiyaç duyduğu dönemde yalnız bırakılmış olmasına rağmen NATO’nun korunması önemini kabul etmektedir. Bu anlayışla hükümlülüklerimizi yerine getirirken bir kez daha aynı sıkıntıların yaşanmaması için tekliflerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde hem ittifakla hem de müttefiklerimizle daha yakın ve olumlu iş birliği içinde olacağız. NATO Zirvesi marjında çeşitli ülkelerin liderleriyle çok kapsamlı görüşmeleri ele aldık. Zirve günü olan 14 Haziran’da Fransa Cumhurbaşkanı Macron‘la, İngiltere Başbakanı JohnsonAlmanya Şansölyesi MerkelYunanistan Başbakanı Miçotakis ve son olarak ABD Başkanı Biden ile bir araya geldik. Ayrıca zirve sırasında pek çok ülke temsilcisi ile de görüştük. Sayın Macron, Miçotakis ve Biden ile doğrudan temaslarımızı sıklaştırma konusunda mutabık kaldık. Çözüm yollarını bulma konusunda karşılıklı olarak ifade ettik.”  

“Sayın Biden ile yakaladığımız bu güzel iklimi ülkelerimiz adına maksimum verime dönüştürmekte kararlıyız”

NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile göreve geldikten sonra ilk kez yüz yüze görüşen Erdoğan, yapılan görüşmede karşılıklı olarak sorunların konuşulduğunu ve “iki ülke arasında çözülemeyecek bir sorun olmadığı yönünde” mutabık kalındığını söyledi. Erdoğan, “Biden ile yapılan görüşme, kendisi göreve geldikten sonra ilk yüz yüze yapılan görüşme olması açısından çok önemliydi. Bu görüşmede ülkelerimiz arasında bilinen sorunları karşılıklı ifade ederek tekrar ortaya koyduk. Bununla kalmadık, asıl bundan sonraki işbirliği kapsamında görüş alışverişinde bulunduk. Biden, görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda bu yöndeki değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaştı. Sayın Biden ile yakaladığımız bu güzel iklimi ülkelerimiz adına maksimum verime dönüştürmekte kararlıyız. Aramızdaki sorun başlıklarını ise karşılıklı hassasiyetlerimiz, beklentilerimiz içerisinde çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz. Bu şartla her ülkeyle olduğu gibi ABD ile de yakın müttefiklik ilişkileri geliştirmeye hazırız” diye konuştu.  

Şuşa Beyannamesi ile yeni dönemi başlattık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmeye dair ise şunları söyledi: “Aliyev’le imzaladığımız Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık. Şuşa başkonsolosluğumuzun en kısa sürede açılması dahil gündemimizdeki her bir başlığı hızla hayata geçireceğiz. Çarşamba günü de Azerbaycan Milli Meclisi’ne misafir olduk. Azerbaycan’ın hep yanında olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik. Karabağ zaferinin Azerbaycan için ne anlam ifade ettiği önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.